Kosovo: Višednevna akcija, 18 uhapšenih zbog prostitucije (VIDEO)

U višednevnoj akciji Kosovske policije širom Kosova i Metohije protiv trgovine ljudima, uhapšeno je 18 lica zbog dela u vezi sa prostitucijom. Među uhapšenima su i žene. Jedna od akcija sprovedena je i na Severu Kosova, gde su uhapšeni Srbin i Srpkinja, potvrđeno je iz policije. 

Akacije su sprovedene u periodu od 27. februara do jučerašnjeg dana, kada je u Gnjilanu uhapšena Albanka R.A., inače iz centralne Srbije, koja se tereti da je počinila delo trgovine ljudima.

Ovoj akciji prethodile su one od prošle nedelje – u regionu Prizrena, Severa Kosova, Južne Mitrovice i Peći.

Najviše je privedenih bilo u Prizrenu – 10 lica. Za njih se sumnja da su se bavili prostitucijom, omogućavali je i sarađivali u vezi sa ovim krivičnim delom. Šestoro privedenih je nakon ispitivanja i pušteno na slobodu.

Na Severu Kosova privedeni su Srbin S.V. (1971) i Srpkinja M.J. (1984). Terete se za bavljenje prostitucijom.

Srpkinja K.R. (1988), ali i Albanac privedeni su u regionu Prištine, zbog bavljenja prostitucijom.

U regionu Peći, takođe su privedeni muškarac i žena, zbog seksualne eksploatacije, dok je u Južnoj Mitrovici priveden muškarac zbog omogućavanja prostitucije.

Podsetimo, zbog trgovine ljudima, početkom februara pretresen je i jedan od lokala u Kamenici, kada je pronađeno 14 žena – radnica lokala. Međutim, nijedna nije povezana sa ovim krivičnim delom. A početkom godine, dvojica Albanaca uhapšena su u regionu Prištine, zbog trgovine ljudima i pružanja seksualnih usluga žrtve trgovine, koja je bila maloletna.Pročitajte još: 

Kamenica: Akcija KP-a zbog trgovine ljudima, privedenih nema (VIDEO)

Priština: Dvojica uhapšena zbog trgovine ljudima, žrtva maloletnaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.