Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj saopštio je da je ruski državljanin Mihail Krasnoščekov, koga je pre nekoliko dana uhapsila kosovska policija nakon ometanja policijske operacije na severu Kosova, proglašen personom „non grata“. „Odluka je doneta zbog akcije ruskog državljanina protiv ustavnog poretka Kosova, specijalnog predstavnika generalnog sekretara UN-a na Kosovu da poštuje ovu odluku“, rekao je dalje Haradinaj. „Univerzalnih vrednosti, mira i stabilnosti“, saopštio je Haradinaj.

Rus je i u malim količinama ozbiljna pretnja. Univerzalne vrednosti, mir i stabilnost se prisustvom jednog Rusa lako dovedu u pitanje. Pogotovu ako ih nemaš.

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da ukoliko EU nastavi sa izolacijom Kosova biće razmotrena mogućnost institucionalnih radnji ili referenduma o ujedinjenju sa Albanijom. „To možemo da uradimo kroz skupštinske rezolucije ili kroz referendume na Kosovu i u Albaniji, ali uključujući Preševo, Medveđu i Bujanovac“, rekao je Tači za TV Dukađini. „Ako EU ne želi da prihvati dve albanske države sa dve zastave, neka prihvate samo jednu zastavu“, kaže Tači.

I predsednik ostatka Srbije svaki dan priča razne gluposti mada je dovoljno svestan da zna da od toga svega što priča nema ništa. Tako i ovaj. Mnogo su se družili poslednjih godina.

Izjava Hašima Tačija da neće dozvoliti formiranje ZSO je još jedan dokaz loše politike stalnog popuštanja koju ova vlast vodi, izjavio danas lider Dveri Boško Obradović. „Vučić je sve dao da bi ovo dobio i posle 6 godina neće ni to dobiti. On je najgori pregovarač u istoriji Srbije“, rekao je Obradović.

Pre svega, on nije pregovarač već dogovarač, i uopšte ne vodi politiku popuštanja već dogovaranja na reč. Pregovarač iza sebe ima tim, ovaj ga nema. Pregovarač ima platformu koju donosi skupština, a ovaj nema ni skupštinu kako treba. Pregovarač štiti interese države i naroda, a ovaj ih izdaje. Pregovarač brani ustavni poredak, a ovaj ga gazi… Ovaj dogovara za i vidi samo sebe.

Posle upada kosovskih specijalaca na sever Kosmeta, srpska vojska i policija i dalje su u stanju pune borbene gotovosti. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da će to stanje trajati dokle god bude procenjeno da je to potrebno.

Pravo pitanje je, kada znamo sve okolnosti, ne do kada je već da li je to uopšte potrebno.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da očekuje da se na predstojećem samitu u Parizu razjasni situacija u dijalogu sa Srbijom i to da li će se postići dogovor. „Neću ići bez Ahmetija i Ljimaja, ali i predsednik (Hašim Tači) i predsednik skupštine (Kadri Veselji) bi trebalo da dođu”.

Voleo bih da istu izjavu, da neće ići bez ovog i onog i da bi trebali da dođu i onaj i još onaj, uskoro da iz Specijalnog suda za ratne zločine.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.