KFOR: Održana radionica povodom priprema za „Srebrnu sablju 2020“

Vežba KFOR
Foto: KFOR, Fejsbuk

U okviru priprema za vežbu pružanja pomoći u katastrofama „Srebrna sablja 2020“,  tokom dva dana, 12. i 13. februara održana je radionica u Savetu za nacionalnu bezbednost Kosova, koju su vodili pripadnici KFOR-a.

Vežba “Srebrna sablja 2020“, zakazana je za septembar ove godine, a radionica je osmišljena radi daljeg unapređenja interoperabilnosti među partnerima, i važan je korak u pripremama za održavanje vežbe, saopštio je KFOR.

„Srebrna sablja“ odražava, kako navode iz KFOR-a, dugogodišnju posvećenost KFOR-a u stvaranju bezbednog okruženja i slobode kretanja u korist svih zajednica na Kosovu, u uskoj saradnji sa odgovarajućim institucijama i bezbednosnim organizacijama.

Radionicu je vodio zamenik komandanta KFOR-a, brigadni general Loran Mišo, a prisustvovali su i direktor Odeljenja za analizu i bezbednosnu politiku pri Sekretarijatu Saveta za nacionalnu bezbednosti Kosova, Bekim Podrimčaku, predstavnici Kosovske agencije za upravljanje vanrednim situacijama, Kosovske policije, Bezbednosnih snaga, Crvenog krsta i EULEX-a.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.