Makron poslao pismo Kurtiju: I Francuska traži ukidanje taksi na srpsku robu

Emanuel Makron
FOTO: Tanjug

Kosovski premijer Aljbin Kurti, primio je još jedno pismo u kojem se poziva da ukine takse na srpsku robu. Pismo je potpisao francuski predsednik Emanuel Makron. 

Makron je u pismu koje je Kurtiju poslala francuska ambasadorka na Кosovu, Mari-Kristin Butel, zatražio od Кurtija da ukine takse na robu iz Srbije, izrazivši spremnost da organizuje samit o “Кosovu i Srbiji”, piše Gazeta Express. 

„Prvi korak bi trebalo da bude nastavak dijaloga, spreman sam da posredujem, organizovanjem samita u Parizu, uskoro, sa liderima Кosova i Srbije, u saradnji sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i visokim predstavnikom Evropske unije, Žozepom Borelom”, napisao je Makron.

Makron je u pismu istakao da nastavak dijaloga podrazumeva akcije obe strane: „obustavljanje stopostotne takse od strane Кosova i obustavu kampanje protiv priznavanja Кosova od strane Srbije“.

On je u pismu čestitao Кurtiju na mestu kosovskog premijera.

Ovo je drugo pismo koje je stiglo na adresu kosovskog premijera Aljbina Kurtija za 24 sata. U oba pisma se premijer poziva da ukine takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Pismo je uputio i američki državni sekretar, Majk Pompeo.

Pompeo pisao Kurtiju: Ukloniti takse Kosova za Srbiju zbog povratka u dijalog

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.