Kallxo: U toku nastavak policijske akcije „Brezovica“

Foto: Kallxo

Vest je ažurirana

14.01 – Dvojica uhapšenih zvaničnika su bivši i sadašnji funkcioner u Ministarstvu životne sredine

Kako Kallxo saznaje tokom današnje akcije uhapšeni su bivši sekretar Ministarstva životne sredine, Arben Čitaku (Çitaku) i Bedri Haljimi (Halimi), glavni inspektor u ovom ministarstvu.

Ovaj medij takođe je došao do saznanja da je Osnovno tužilaštvo u Uroševcu donelo rešenje o njihovom zadržavanju do 48 sati.

12.00 – Uhapšeni službenici zloupotrebili službeni položaj

Dvojica službenika Ministarstva životne sredine sumnjiče se da su uz primanje mita izdali dozvolu za izgradnju mosta u zaštićenoj zoni na Brezovici, saznaje Koha iz svojih izvora.

Zvaničnici Ministarstva životne sredine optuženi su za zloupotrebu službenog položaja, tačnije za primanje mita, a i ostalih pet uhapšenih u današnjoj akciji se sumnjiče za primanje ili davanje mita.

10.35 – U akciji uhapšeno 7 osoba

Kako javlja Kallxo, u jutrošnjoj akciji „Brezovica“ za sada je privedeno sedam osoba, od kojih i dvoje službenika Ministarstva životne sredine.

Više o tome u posebnoj vesti.

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Jutros je u ranim jutarnjim satima počela velika racija kosovske policije u tri grada na Kosovu – Prištini, Uroševcu i Štrpcu. Jutrošnja akcija je nastavak akcije od 21. decembra prošle godine, u vezi sa nelegalnom izgradnjom na Brezovici. Pretres se vrši na 10 različitih lokacija, a kako Kallxo saznaje akcija „Brezovica“ proširena je danas na tri različite kancelarije u Ministarstvu životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture.

Lokacije su podeljene po gradovima, četiri u Štrpcu, dve u Uroševcu i četiri u Prištini.

Vest je za ovaj medij potvrdio glavni tužilac Uroševca Šukri Jašari (Shukri Jashari), koji je zadužen za akciju u Štrpcu.

„Drugi je deo nastavka akcije šifrovane pod nazivom ‘Brezovica’ i vrši se na nekoliko lokacija“, rekao je Jašari.

U prvom delu akcije „Brezovica“ 21. decembra uhapšeno je 10 osoba, među kojima i bivši predsednik opštine Štrpce, Bratislav Nikolić.

Nikolić se sumnjiči da je u svojstvu predsednika opštine Štrpce od 2014. do 2018. godine primao mito – novac i poklone radi izdavanja građevinske dozvole u ​​Nacionalnom parku „Šara“.

O prethodnoj akciji kosovske policije u Štrpcu, opširnije čitajte u: 

U toku policijska akcija u Štrpcu, uhapšeni bivši gradonačelnik i direktor urbanizma

Štrpce: Zgrada opštine blokirana i dalje, radnici od jutros ne mogu da uđu, nedostatak informacija i različite reakcije

Novinar o slučaju Štrpce: Moguća hapšenja ljudi iz Vlade Kosova i ministarstava

Kontroverzni bivši gradonačelnik Štrpca

Vučić Pinku o akciji u Štrpcu, Kljanu Kosova o ratnim zločinima

Srpska lista Štrpce: Nikolić je višegodišnji mirotvorac, akcija mogla drugačije da se izvedePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.