Od 15. januara prijava za 100 evra, mladi od 16 do navršenih 29 godina

evri 100 evra novac pare
FOTO: Shutterstock

Skupštini Srbije sledeće nedelje šalje se zakon kojim treba da se reguliše pravo na pomoć od 100 evra za mlade od 16 do navršenih 29 godina, najavio je na svojoj Instagram stranici ministar finansija Siniša Mali.

Mali je prethodno krajem decembra već najavio novčanu pomoć od 100 evra u dinarskoj protivvrdnosti za mlade od 16 do navršenih 29 godina.

Prijava će se vršiti u periodu od 15. do 30. januara, preko portala Uprave za trezor, isključivo uz važeću ličnu kartu, a isplata će, kako najavljuje ministar, biti početkom februara na račun u banci koji nije neophodno prethodno otvoriti.

„Po završetku prijave, mladima će biti isplaćeno po 100 evra, sa tom merom pomoći mladima, kojih ima nešto više od milion, i sa ranije najavljenom pomoći penzionerima od 20.000 dinara, dolazimo do toga da su sva tri paketa podrške privredi i građanima Srbije u cilju ublažavanja posledia pandemije, vredna ukupno oko 8,7 milijardi evra, odnosno oko 18 odsto BDP-a“ napisao je ministar Mali ranije na Fejsbuku.

Povezane vesti:

Vučić: 100 evra pomoći mladima od 16 do 29 godina

u februaruPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.