Jevtić: Građani se po ulasku na Kosovo iz Srbije ne šalju u karantin

Dalibor Jevtić
Foto: Kosovsko ministarstvo za zajednice i povratak

Informacija da je po ulasku iz Srbije na Kosovo obavezan sedmodnevni karantin  nije tačna, saopštio je u objavi na Tviteru kosovski ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić i pritom, kako je naveo, demantovao navode pojedinih medija.

„Dakle još jednom: za ulazak na Kosovo iz Srbije nije potreban negativan PCR test i po ulasku se građani ne šalju u karantin“, poručio je Jevtić.

 

Podsetimo, prištinski mediji su još pre uvođenja novog seta mera kosovske vlade objavljivali nezvanične informacije o novoj odluci u borbi protiv pandemije, što je dovelo do opšte zabune, a zbog čega Ministar Jevtić, već drugi put reaguje, kako bi ih demantovao.

Među novim merama kosovske vlade nije se našla samoizolacija, uprkos prethodnim medijskim navodima, a dok je obavezan PCR test predviđen za pojedine zemlje u regionu, po principu reciprociteta.

Kosovske vlasti su, međutim, dan nakon uvođenja novih mera pojasnile da reciprocitet znači da se negativan PCR test traži samo za građane onih zemalja koje to traže od građana Kosova, zbog čega Albanija i Srbija ne spadaju u tu kategoriju, jer nemaju tu vrstu restrikcija za ulazak osoba sa Kosova.

Pročitajte još:

PCR testovi na osnovu reciprociteta, odluka se ne odnosi na Albaniju i Srbiju

Kosovska vlada uvela nove mere: Obavezan PCR test za putnike iz zemalja regiona

Mediji: Albanci iz Preševske doline ne mogu da uđu na Kosovo bez testa

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.