Gazeta Express: Albanci iz Preševske doline ne mogu da uđu na Kosovo bez testa

presevo

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Nedavnom odlukom Vlade Kosova o novim merama za sprečavanje širenja pandemije COVID-19, Albanci iz Preševske doline kojima je neophodan RT-PCR test na SARS-CoV-2 neće više moći da cirkulišu.

„Svi državljani Albanije, Severne Makedonije, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine koji uđu na teritoriju Republike Kosovo (RKS) moraju dokazati da nisu oboleli od COVID-19, RT-PCR testom na SARS-CoV-2, po principu reciprociteta, ali sa određenim izuzecima“, navedeno je u odluci Vlade Kosova.

Titulli javlja da je zbog ove nove mere mnogo studenata blokirano i da ne mogu da uđu na teritoriju Kosova.

Vest su potvrdile i taxi službe koje cirkulišu na relaciji Bujanovac – Gnjilane kao i autobuske linije koje dolaze iz Doline na Kosovo.

Kompanija “Maxhari 2015” iz Bujanovca, saopštila je da obustavlja linije za prevoz putnika, prenosi Titulli.com.

„Obaveštenje o situaciji u vezi sa COVID-19: Usled naredbe o obustavi kretanja koju je donela Vlade Republike Kosova, linije za prevoz putnika na relaciji Bujanovac – Priština kao i povratna linija, su obustavljene“, navodi se u saopštenju kompanije za prevoz putnika „Maxhari 2015“ u Bujanovcu.

Povezani članci:

Kosovska vlada uvela nove mere: Obavezan PCR test za putnike iz zemalja regiona

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.