Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

U poslednja 24 sata, u srpskim sredinama na Kosovu dva pacijenta su izgubila bitku sa COVID-19, dok je zabeleženo 25 novih slučajeva zaraze i 10 izlečenih, saopštio je danas epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Severnoj Mitrovici, dr Aleksandar Antonijević.

Bitku sa COVID-19 za život ta dva pacijenta su izgubili lekari, a oni su nažalost, samo, jednostavno na kraju umrli. Tužno je ali je tako.

Ekspertski timovi iz Beograda i Prištine obaviće još jednu rundu razgovora u Briselu. Ovo je drugi eskpertski sastanak u okviru političkog dijaloga o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

Nikako ne mogu da razumem zbog čega delegacije koje učestvuju u razgovorima zovu ekspertski timovi. Baš nije jasno ko su ti eksperti i za šta su to.

Belorusija sumnja da je grupa od više od 30 osumnjičenih ruskih plaćenika, koji su uhapšeni u toj zemlji, planirala da izvrši “terorističke akte” u toj zemlji, izjavio je državni sekretar beloruskog Saveta bezbednosti Andrej Raukov. Ambasador Rusije u Belorusiji pozvan na razgovor. Andrej Raukov je, obraćajući se novinarima, rekao da se do 200 plaćenika i dalje nalazi u Belorusiji i da bezbednosne snage tragaju za njima, prenosi Rojters.

U obe zemlje vladaju totalitarni režimi i čiste su diktature. To je nespojivo sa mojom svešću i drago mi je što su dovoljno daleko. A nije mi drago što je i moja zemlja isto to.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković navodi da je veliki broj pacijenata koji je preminuo od posledica COVID-19 imao višak kilograma i posledično šećernu bolest. Direktorka Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut”, Verica Jovanović, navodi da je Srbija zainteresovana da građanima obezbedi vakcinu protiv COVID-19 i da će insistirati da dođe do nje onda kada bude bila dostupna na tržištu.

Iznova me svakog dana ovi iz kriznog štaba zapanje nekim svojim umotvorinama u nekim novim i novim neshvatljivim izjavama, pa se pitam da li je moguće da u Srbiji, među lekarima, ne postoje odvažniji i pametniji od njih. Peticija je odlična ali nije dovoljna.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.