Inspektori u Južnoj Mitrovici uklanjaju proizvode sa deklaracijom „Kosovo i Metohija“

Izvor Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

S obzirom na činjenicu da je pre nekoliko dana ministar trgovine i industrije, Endrit Šalja, odlučio da zabrani sve proizvode na tržištu koje se ne odnose na Kosovo kao na državu, opštinski inspektori u Mitrovici otišli ​​su u utorak na lice mesta da bi utvrdili da li su svi proizvodi koji imaju ovaj sadržaj uklonjeni ili ne.

U svom govoru, direktor Odeljenja inspekcije, Hisni Ahmeti (Hysni Ahmeti), istakao je da nailaze na određenu robu koja je na Kosovo uvezena sa natpisom “Kosovë/o i Metohija”, “Kosovë/o UNMIK” ili “Kosovo/a Rezolucija 1244”.

„Danas smo došli na teren da vidimo da li su proizvodi sa ovim natpisom uklonjeni. Postupamo u skladu sa naredbom ministra Šalje, koji je naredio inspektorima da zahtevaju od dobavljača da odmah uklone sa tržišta proizvode sa oznakom “Kosovë/o i Metohija”, “Kosovë/o UNMIK” ili “Kosovo/a Rezolucija 1244” ili sa bilo kojim drugim nazivom koji je u suprotnosti sa zvaničnim nazivom Republike Kosovo,“ rekao je Ahmeti.

On je takođe najavio da treba da se primeni član 15 Zakona br. 06 / L-034 o zaštiti potrošača, koji zahteva od inspektora da zabrane i sankcionišu prodaju, distribuciju ili donaciju duvana i alkoholnih pića licima mlađim od osamnaest godina.

Direktor je najavio da su opštinski inspektori otkrili da su neki od prodajnih lanaca u opštini Mitrovica već uklonili takve proizvode iz svojih radnji.

KoSSev: Kosovska vlada donela je nedavno odluku da poveća carinu na uvoz robe iz Srbije i BiH na 10 odsto. Pred donošenje odluke i nakon toga u kosovskim medijima češći su tekstovi i izveštaji na temu robe iz Srbije na KiM-u.

Kosovski ministar trgovine i industrije ocenio povećanje cene hleba kao nezakonito

KOHA: Jaja iz Srbije prodaju se na Kosovu bez pečata „RKS“

Posle uvođenja poreza na proizvode iz Srbije i BiH: Na Kosovu poskupeo hleb

Koha: Kosovske kompanije uvoze srpske proizvode sa „Kosovo i Metohija“, direktno krše ustav

PLUS CENTER – Jedini market na Kosovu koji ne prodaje robu iz Srbije

Vlada Kosova nema nameru da povuče odluku o povećanju carina, počela primena

Kosovska vlada povećala carine na uvoz robe iz Srbije i BiH

Kosovska štampa: Kosovo gubi od robe „Made in Serbia“, 400 miliona evra uvoz

Na Kosovu traže bojkot srpske robe, opozicija hoće embargo

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.