Hoti predložio Rakića za zamenika premijera; SL dva ministarstva

Rakić Goran Izbori
Rakić nakon glasanja/FOTO: KoSSev

Gradonačelnik Severne Mitrovice i predsednik Srpske liste, Goran Rakić, predložen je za zamenika premijera u novoj vladi Avdulaha Hotija.

Rakić, koji od početka 2014. obavlja funkciju gradonačelnika Severne Mitrovice, trebalo bi, prema predlogu Hotija, da obavlja i funkciju Ministra lokalne samouprave.

Srpskoj listi je u novoj koalicionoj vladi LDK ponuđeno i Ministarstvo za zajednice i povratak na čijem će čelu biti dosadašnji ministar i to u dva mandata, Dalibor Jevtić. Funkciju zamenika premijera kosovske vlade u poslednja dva mandata obavljao je upravo Jevtić, dok je pre njega na toj funkciji bio Branimir Stojanović.

Ukoliko Rakić pređe iz lokalnog na centralni nivo izvršne vlasti, u Severnoj Mitrovici biće organizovani lokalni izbori za gradonačelnika, a do izbora ovu funkciju bi trebalo da vrši zamenik gradonačelnika.

Pročitajte još:

CIK spreman da organizuje izbore u Severnoj Mitrovici, čeka se raspisivanje

Reakcije na novu vladu Kosova: Pozdravi i kritike

Potvrđena „Vlada dijaloga“ na čelu sa Hotijem

Koalicioni sporazum SL i LDK: Ukloniti prepreke za dijalog; Bez zahteva za sprovođenje ZSOPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.