Haradinaj: Tači me napada jer se plaši povećanog poverenja u Ramuša Haradinaja i AAK

Ramuš Haradinaj Pressing
Foto: Gazeta Express

Kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, sastaće se 6. juna u Berlinu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Gostujući u emisiji Pressing na T7 potvrdio je i da su mu odnosi sa Hašimom Tačijem narušeni i dao ocenu da ga Tači napada zato što se plaši njegove popularnosti.

Haradinaj je potvrdio da će se sastati sa kancelarkom Angelom Merkel 6. juna u 11 časova u Berlinu, a govorio je i o poslednjem sastanku u ovom gradu održanom krajem aprila.

Rekao je da je sastanak sa liderima Zapadnog Balkana i kancelarkom Merkel i predsednikom Francuske, Emanuelom Makronom, bio istorijski za Kosovo i da niko ne može ništa negativno reći o tom sastanku, misleći pritom na ocene kosovskog predsednika, Hašima Tačija, o tome kako je Evropa pokazala da je slaba i neujedinjena na tom sastanku.

Negirao je da je vizna liberalizacija bila uslovljena ukidanjem taksi tokom tog sastanka.

„Kritikovali su me zbog toga što nisam odustao od taksi, već sledećeg dana mi je nemački ministar potvrdio (da je Nemačka odlučila da liberalizuje vize za Kosovo). Odabrali su mene da mi to saopšte“, rekao je Haradinaj.

Gostujući u emisiji Pressing na T7 Haradinaj je negirao optužbe kosovskog predsednika o tajnim sastancima sa Milanom Radoičićem, a sa njim se sastajao samo kao sa zvaničnikom Srpske liste, naveo je.

„Da su imali nešto za mene, pripisali bi mi. Šta ima Hašim za mene, neka stavi na sto. Ne samo on već i drugi“, rekao je Haradinaj.

Smatra da ga Tači napada jer se plaši poverenja koje narod ima u njega.

„Povećano je poverenje u Ramuša Haradinaja i u AAK“, rekao je Haradinaj u Pressing-u.

Govoreći o odnosu sa Tačijem potvrdio je da je narušen, ali je naglasio da tu nema ničega ličnog.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.