Suroi: U Berlinu se završila Tačijeva avantura

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Samit u Berlinu je okončao avanturu predsednika Hašima Tačija, rekao je u intervjuu u emisiji Rubikon na KTV, pisac i publicista Veton Suroi (Veton Surroi).

„Samit u Berlinu je početak tranzicionog procesa od Briselskog dijaloga do nove faze u procesu pregovora. Ono što se do tog trenutka desilo u Briselu je manje-više gotovo, a ono što se dogodilo u Berlinu je kraj avanture koja je oštetila proces dijaloga i koja je počela sa razmenom teritorije i ljudi“, rekao je Suroi.

Prema njegovim rečima, kancelarka Merkel i predsednik Makron su na samitu u Berlinu pokazali da će doći do dinamičnih razvoja u ovom procesu.

„Koliko ja znam, bilo je apsolutne koordinacije sa Velikom Britanijom i najzad, ali ne najmanje važno, SAD. Prema mojim saznanjima, deo saopštenja sa berlinskog samita integrisan je u raniji nacrt Stejt Departmenta“, dodao je on.

Pročitajte još:

Vučić: Svi su tražili ukidanje taksi, dok neki misle da su važnije od dijaloga

Vučić posle sastanka sa Mogerini: Nasmejan sam jer ste saterali Srbiju u ćošak

RSE: Berlin – nacrtom deklaracije traži se da se ubrzaju pregovori

Makron i Merkel: Ne želimo da nametnemo rešenje kosovskog pitanja, večeras neće biti odluke

Kosovska štampa: Fotografije sa zajedničkih susreta u BerlinuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.