Haradinaj „sa zadovoljstvom“ odbio Kurtijev poziv za borbu protiv COVID-19

FOTO: Gazeta Blic
FOTO: Gazeta Blic

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Lider AAK-a Ramuš Haradinaj putem objave na Fejsbuku potvrdio je da je odbio poziv aktuelnog premijera Aljbina Kurtija za okrugli sto za borbu protiv COVID-19.

Kurti je pozvao lidere stranaka da se koordinišu i sarađuju u borbi protiv COVID-19, prenosi Koha.net.

Haradinaj je napisao da je „ovim pismom odgovorio na poziv odlazećeg premijera Aljbina Kurtija da učestvuje na okruglom stolu o pandemiji COVID-19“.

Haradinaj, između ostalog, optužuje Kurtija da nije dobro upravljao pandemijskom situacijom, navodeći „ustavna kršenja za kretanje građana“.

„Sve dok vaše pozivnice kasne u vezi sa razvojem i nemaju institucionalni i politički legitimitet, sa zadovoljstvom mogu da najavim da nikada neću učestvovati na takvim okruglim stolovima“, napisao je Haradinaj.

On naziva Kurtija obmanjivačem i neozbiljnim, istovremeno naglašavajući da mu posle izglasavanja nepoverenja, nedostaje i legitimitet.

„Setite se, nakon više od mesec i po dana hitne situacije, da se pozove na okrugli sto o pandemiji sa institucionalnim akterima i predstavnicima parlamentarnih političkih stranaka jasan je dokaz da ste neozbiljni, protivinstitucionalni i da obmanjujete. Štaviše, posle razrešenja sa preko 2/3 glasova poslanika Skupštine Republike Kosovo, nemate potreban legitimitet za odgovornosti za koje tvrdite da ih uopšte obavljate“, kaže Haradinaj.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.