Haradinaj: Ono što se danas dogodilo je akcija institucija zakona i reda, nakon informacije da se građanima Srbima pretilo

FOTO: KTV

„Ono što se danas dogodilo je akcija institucija zakona i reda, nakon informacije da se građanima Srbima pretilo. Svaki put potrebno je dvoje, Kosovo ne može samo da nosi odgovornost,“ ovako je Haradinaj prokomentarisao za KTV jutrošnje hapšenje u Šilovu. Srpski mediji i agencije tvrde – Haradinaj se izvinio Srbiji, nije bio upoznat sa detaljima.

Haradinaj koji boravi u Londonu na samitu lidera Zapadnog Balkana, preneo je za ovu prištinsku televiziju poruke svog obraćanja. Upravo je na kraju ovog samita govorio o, kako KTV izveštava, „pritiscima koje Srbija vrši nad Srbima na Kosovu da napuste KBS“.

Naveo je da predstavnici iz Prištine razumeju „osetljivost odnosa između Kosova i Srbije i dijaloga“ i naglasio da je potrebno političko pomirenje do kojeg se dolazi u dijalogu, ali i kroz politički prekid vatre.

Suprotno ovome, udarna vest medija sa nacionalnom frekvencijom u Beogradu je da se Haradinaj izvinio Brnabićevoj, te da ni ovog puta nije bio upoznat sa detaljima hapšenja.

„Kako smo saznali, upravo pre pola sata premijerka se na insistiranje Ramuša Haradinaja sastala sa njim na kratko. On se izvinio za ono što se dogodilo jutros i rekao da nije bio upoznat sa svim detaljima hapšenja,“ javila je novinarka RTS večeras u centralnim vestima, uključujući se iz Londona.

„Stvarno je bilo sasvim samo u prolazu,“ pojasnila je Brnabić, međutim:

„Samo sa gospodinom Haradinajem par reči – rekla sam mu – vidim da se pritisci i napadi na Srbe nastavljaju, vidim da ste nastavili sa praksom hapšenja Srba. To mi je bila samo konstatacija, tako da nemamo šta mnogo da kažemo jedno drugom.“

Nije potvrdila pisanje medija da joj se izvinio. O tome šta joj je kazao, rekla je ovako:

„Odgovorio mi je da to nije baš tako, da su stvari mnogo komplikovanije, da oni ne žele da imaju takav odnos prema Srbima koji žive na teritoriji naše AP KiM.“

O hapšenju Srba, reakciji Beograda, te njihovom oslobađanju, detaljnije u vestima:

Petoro Srba posle hapšenja pušteno na slobodu

Đurić: Nema dijaloga ako Srbi ne budu pušteni do večeras

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.