Express: Rikalo u Skupštini posle Haradinajevog upozorenja

Ministar poljoprivrede u Vladi Kosova Nenad Rikalo pred skupštinskom odborom
Ministar poljoprivrede u Vladi Kosova Nenad Rikalo pred skupštinskom odborom

Izvor: Gazeta Express/Indeksonline (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim reči izveštava koja je izmenjena u izveštavao je)

Ministar poljoprivrede Nenad Rikalo izveštavao je danas pred skupštinskim Odborom za poljoprivredu u vezi sa štetom nastalom tokom nedavnih padavina na Kosovu.

Poziv za izveštavanje stigao je ovoj komisiji pre dve sedmice posle zahteva poslanika PDK-a, Andina Hotija, koji je hteo da sazna šta je ministarstvo učinilo u vezi s tom štetom, prenosi Indeksonline. 

Na jednom od prethodnih sastanaka odbora, predsednik Odbora za poljoprivredu, Daut Haradinaj, izjavio je da će ministar Nenad Rikalo, ako ne dođe pred isti odbor – „ići kući“.

KoSSev: I Rikalov kabinet je objavio saopštenje o izveštavanju ovog kosovskog ministra pred skupštinskim odborom kosovske skupštine. Detaljnije o tome čitajte u vesti televizije „Most“, s obzirom na to da je ovo kosovsko ministarstvo od januara prestalo KoSSevu da dostavlja saopštenja.

„Pozvaćemo ministra i doći će,“ rekao je, dodajući da poslanici nemaju potrebe da brinu, jer ministar mora da dođe na zasedanje odbora, inače će da bude razrešen. „Jedna od ove dve stvari,“ izjavio je Haradinaj.

Iako se Srpska lista još nije zvanično vratila u vladu, ministar Rikalo nastavlja da izveštava i prisutan je na terenu, razvijajući svoj rad.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.