GI SDP „Oliver Ivanović“ na Srpskoj listi!

Printscreen

„Na predstojeće raspisane parlamentarne izbore ‘GI SDP’ je donela odluku da učestvuje sa ostalim političkim opcijama koje će se naći na listi ‘Srpska lista – Aleksandar Vučić’. Mišljenja smo da Srbima na Kosovu i Metohiji u ovim trenucima na Kosovu i Metohiji je preko potrebno jedinstvo, podrška države Srbije radi opstanka i očuvanja državnih i nacionalnih interesa“, upravo je na adrese medija stiglo kratko pisano  saopštenje Informativne službe ove građanske inicijative, čiji je puni naziv GI Sloboda demokratija pravda „Oliver Ivanović“.

Međutim, ubrzo su se od ovog saopštenja ogradili odbornici Dušan Milunović i Igor Rajčić. Odbacuju navode da je to učinio GI SDP, tvrdeći da je Ksenija Božović „prešla“ u Srpsku listu, te da je izdala interese i same inicijative i onih koji su ih podržavali. Prema njehovoj tvrdnji, navodno niko drugi iz GI SDP nije bio upoznat sa ovom odlukom. Detaljnije o tome čitajte u Ogradili se i odbornici GI SDP: U Srpsku listu je prešla Ksenija Božović i izdala nas.


Ksenija Božović je razgovarala sa Jelenom Zorić za N1: POSLUŠAJTE SNIMAK

Praktično potvrdilo se ono što je lokalna javnost od sinoć čekala – upravo saopštenje o tome da će se dosadašnji najverniji saborci ubijenog Olivera Ivanovića, de fakto pridružiti listi Srpske liste, pre svega najistaknutija od svih – Ksenija Božović.

Prvu naznaku o današnjem događaju dao je aktivista GI SDP, Marko Jakšić.

„Nažalost, Igor Simić će već sutra dobiti novo pojačanje iz SDP-a. Mene bi bilo sramota. I od ljudi, i od Olivera koga nema. No dobro. Svako prema svom izboru!“ – istakao je preko svojih profila na društvenim mrežama.

Igor Simić je trenutno potpredsednik Srpske liste, i smatra se osobom u brzom usponu ove političke formacije i uopšte SNS. Prethodno je bio neposredni i bliski saradnik Olivera Ivanovića koji je u Srpsku listu preleteo iz GI SDP 2015, tokom Ivanovićevog boravka u zatvoru, kada je praktično većina Ivanovićevih saradnika i odbornika to kolektivno učinila u Mitrovici i Zvečanu, u par rokada.

Ksenija Božović koja je do tada bila predsedavajuća SO Severna Mitrovica je zatim u maju 2016, smenjena, a smenu je upravo pokrenuo njen bivši partijski saborac, Dejan Gurešić, koji je takođe preleteo u Srpsku listu i potom postavljen na njeno mesto. Na toj funkciji je i danas.

Marko Jakšić je nešto kasnije javnost obavestio i da istupa iz GI SDP.

„Ja od večeras nisam više član GI SDP. Ne želim da me neko povezuje sa nekim licima ili političkim opcijama u bilo kom obliku. Onima koji to mogu želim sreću“.

Marko Jakšić je bio opštinski odbornik GI SDP ali je početkom ove godine dao ostavku na to mesto posle pritiska koji je usledio nakon što je na Kosovu i Metohiji postao jedan od organizatora protesta „1od pet miliona“.

Kraj poslednjih Mohikanaca

GI SDP „Oliver Ivanović“ ima tri osvojena odbornička mesta u Severnoj Mitrovici: Ksenija Božović, Dušan Milunović i Igor Rajčić, uz jednog odbornika GI SDP u Ranilugu.

Sa Markom Jakšićem i još par saradnika, percipirani su kao poslednji Mohikanaci jedne građanske inicijative čiji je lider ubijen u danu kada je trebalo da u Prištinu dopremi fasciklu sa neophodnim dokumentima za njenu potvrdu kao političke stranke, i pre nego da sam postane odbornik u svom rodnom gradu za šta se pripremao a posle izbora u kojima su ga Srpska lista, deo državne vlasti, medijski i politički demonizovali.

Samo par dana ranije, KoSSev je, pred održavanje novog ciklusa vanrednih parlamentarnih kosovskih izbora u serijalu Ko je ko na političkoj sceni kosovskih Srba, u portretu „GI Sloboda, demokratija, pravda – Oliver Ivanović“, naglasak stavio upravo na pojedince koji su ostali da brane političku ideju i čuvaju nasleđe i sećanje na svog lidera, a među njima je svakako najisturenija bila Ksenija Božović – kako je to javnost do sada percipirala.

Evo o čemu je Ksenija Božović svedočila na TV N1 neposredno nakon sahrane Olivera Ivanovića, a što je ponavljala u čestim razgovorima za medije tokom 20 meseci od ubistva u iščekivanju epiloga istrage, u kojoj je i juče, po treći put dala iskaz.

Pročitajte još:

Ogradili se i odbornici GI SDP: U Srpsku listu je prešla Ksenija Božović i izdala nas

Božović: Nemamo drugu državu, za nas je Srpska lista sada Aleksandar Vučić i mi ćemo ga podržatiPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.