Božović: Imam pravo da pričam i sumnjam

Ksenija Božović
FOTO: KoSSev

„Ja sam političar i imam pravo da pričam i sumnjam. Ja ništa nisam konstatovala”, kazala je potpredsednica GI SDP Ksenija Božović koja je danas ponovo saslušana u vezi sa slučajem ubistva Olivera Ivanovića.

Potpredsednica GI SDP Ksenija Božović saslušana je ponovo u kosovskom Specijalnom tužilaštvu u svojstvu svedoka.

Nakon saslušanja Božovićeva je kazala da je glavni akcenat prilikom saslušanja stavljen na njenu izjavu medijima, u kojoj je navela da postoji sumnja “da su u ubistvo Olivera Ivanovića umešani i Albanci, i Srbi i međunarodni predstavnici”.

“Tužilac je želeo da to pojasnimo”, kazala je Božovićeva.

“Međutim, ja sam njemu objasnila da sam ja političar i da imam pravo da pričam i sumnjam. Ja ništa nisam konstatovala. I on ima pravo da sumnja, ali od njega očekujemo da se ubica pronađe i izvede pred lice pravde”, kazala je Božovićeva.

Božovićeva i dalje ostaje pri stavu da je od samog početka istraga urađena “traljavo”.

“Tužiocu sam prenela zabrinutost da smo dobili informaciju da će on da ide u penziju, a došli smo do procesa koji nije završen, tako da apelujemo na sve koji mogu da pomognu, da bi mnogo značilo da ovaj tužilac i završi posao, ukoliko je to moguće”.

Ovo je treći poziv za saslušanje potpredsednici GI SDP Kseniji Božović. Ona je prethodno dala jednu izjavu Osnovnom tužilaštvu u Mitrovici, a potom, nakon što je slučaj preuzelo Specijalno tužilaštvo, se još dva puta odazvala na poziv za saslušanje.

Pročitajte još:

Božović po treći put pozvana na saslušanje u vezi sa ubistvom Ivanovića: Ovo je iscrpljujuće

Radio KiMPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.