GI Centralno Kosovo sumnja u falsifikovanje rezultata u Gračanici, tražiće novo prebrojavanje

Građanska inicijativa Centralno Kosovo zatražiće ponovno prebrojavanje glasova sa jučerašnjih kosovskih lokalnih izbora u opštini Gračanica, jer sumnjaju da je došlo do falsifikovanja izbornog rezultata, saopšteno je iz ove GI. 

Kao razloge za svoju sumnju, u saopštenju dostavljenom medijima – navode:

"Na biračkim mestima u opštini Gračanica ima preko 1.000 nevažećih listića, što dovodi u sumnju da je negde neko namerno oslabljivao rezultate političkih subjekata, to jest, konkurencije. Razlog za veliku sumnju je i razgovor sa užim članovima porodica određenih kandidata iz naše i iz drugih opcija čijih glasova nema na listi."

A kao ključni razlog ističu: 

"Saznali smo i da jedan od kandidata koji se prijavio na ovim izborima nije glasao za sebe što najviše i pojačava naše sumnje da su glasovi pri konačnom prebrojavanju nekako preusmeravani na druge političke opcije."

Na juče održanim kosovskim lokalnim izborima pobedu u opštini Gračanica poneo je, prema preliminarnim rezultatima Centralne izborne komisije – Srđan Popović ispred Srpske liste, sa 6.313 glasova.

Prema istim podacima, kandidati za odbornike, u Skupštini opštine, ispred Srpske osvojili su 4.587 glasova, a za njima slede kandidati Samostalne liberalne stranke i Progresivno demokratske stranke – sa 972 glasa, odnosno 776. GI Centralno Kosovo osvojila je 130 glasova.

Kako je protekao jučerašnji izborni dan, kao i kakvi su prvi preliminarni rezultati čitajte u vestima: 

Preliminarni rezultati izbora na Kosovu: Srpska u 10 opština sa najviše glasova, najveća izlaznost u Klokotu, na Severu u ZP-u

Drugi krug izbora u većini opština sa Albancima. Drugi krug i u Klokotu?

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.