Đurić: „Hoće da uzmu politički skalp Božović zato što je uz svoju državu“

Skandalozno je to što se Ksenija Božović našla na najstrašnijoj meti tajkunskih medija i dela opozicije samo zato što se opredelila da bude u okviru Srpske liste i uz svoju državu, poručio je direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić u Novom jutru na TV Pink. 

Govoreći o jučerašnjem pridruživanju Ksenije Božović zajedničkoj listi Srpska lista a pred oktobarske izbore na Kosovu, Đurić objašnjava da je za „ukupan srpski interes strahovito važno to što Srbi na ovim izborima nastupaju jedinstveno“, te je zbog toga osudio kritike upućene Božović povodom ove odluke.

Tajkunski mediji i politički skalp…

„Dakle Ksenija Božović koja je bila zamenik Olivera Ivanovića u SDP-u, samo i isključivo zbog činjenice da se opredelila da bude u okviru jedinstvene državne politike Srbije – u okviru Srpske liste koja je državni politički projekat Srbije na KiM, jer pred Albancima i strancima nemamo luksuz da se delimo, dakle samo zbog toga što se Ksenija usudila da bude sa svojom državom Srbijom, našla se na najstrašnijoj meti pojedinih opozicionih političara u Srbiji i Đilasovih, Šolakovih tajkunskih medija i medija drugih opozicionih predstavnika koji očigledno najdirektnije žele da ušićare politički na najosetljivijoj nacionalnoj temi“.

Ovako izveštavanje „tajkunsih medija i drugih predstavnika opozicije“ Đurić vidi kao njihovu želju da Božović „uzmu politički skalp“.

„Oni hoće da uzmu politički skalp Kseniji Božović samo zato što se usudila da bude uz svoju državu Srbiju“.

... dok prištinska policija pet puta saslušava Božović

Kao vid pritisaka na Božović od strane Prištine Đurić vidi učestala saslušavanja povodom slučaja ubistva Olivera Ivanovića.

„Božović je pet puta saslušala prištinska policija… pri čemu je potpuno jasno da su ta ispitivanja i ti pozivi postali učestali nakon što je postalo jasno da ta politička grupacija staje i nastupa u okviru jedinstvene državne politike.

Đurić je optužio Prištinu i međunarodnu zajednicu da „igraju igru proturivanja srpskih poslanika koji nisu u saradnji sa Beogradom i koji nisu deo državne politike Srbije“.

„Tada bi formairali pokrajinsku vladu u Prištini koja bi imala formalno Srbe u svom sastavu a koja bi bili potpuno za nezavisnost Kosova i Metohije i Beograd bi imao jednu manje značajnu polugu uticaja vezano za dešavanja na KiM“.

Te je zato Đurić pozvao Srbe sa KiM-a da masovno i jedinstveno izađu na izbore i „podrže jedinstvo sa državnom politkom, koja kroz Srpsku listu brani svoje prisustvo na KiM na ovim izborima“.

Podsetimo, jučerašnje pridruživanje Ksenije Božović zajedničkoj listi Srpska lista izazvalo je na jednoj strani – osude dela srpske javnosti i dela njenih partijskih kolega koji su  se ogradili od zvaničnog saopštenja o pridruživanju GI SDP zajedničkoj listi Srpska lista, a nadrugoj –  pohvale predstavnika SNS-a, a prvenstveno predsednika Srbije, Aleksandra Vučića.

Srpska lista je do sada o Kseniji Božović govorila uglavnom u negativnom kontekstu, kao i sama Božović za njihove zvaničnike u brojnim nastupima i komentarima. Pred još jedne oktobarske izbore – one od pre dve godine, vodili su i kampanju u kojoj je sada ubijeni Oliver Ivanović medijski i politički demonizovan, označen kao izdajnik srpskih interesa. Pre godinu dana, 9. avgusta, Srpska lista je svojoj novoj koleginici posvetila i celo saopštenje za medije, ocenivši je kao osobu koja je „rasturila stranku Olivera Ivanovića“ i kao neko ko „nema politički značaj“, a ko se „nudi Srpskoj listi da je uzme u svoje redove“, ovde.

Pročitajte još:

GI SDP „Oliver Ivanović“ na Srpskoj listi!

Božović: Nemamo drugu državu, za nas je Srpska lista sada Aleksandar Vučić i mi ćemo ga podržati

Ogradili se i odbornici GI SDP: U Srpsku listu je prešla Ksenija Božović i izdala nas

Vučić: Srećan sam što se Božović pridružila Srpskoj listi, reč o ozbiljnoj i inteligentnoj ženi

Nenad Rašić: Ovo sa Ksenijom Božović nije bio sporazum, to je bio ultimatum

Srpska lista 2018: Ksenija Božović poznata kao neko ko je rasturio stranku Olivera Ivanovića

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.