Deda: Hapšenje i brzo oslobađanje Srba diletantizam i šou institucija Kosova

Poslanik u kosovskoj skupštini Iljir Deda
Iljir Deda

Poslanik Alternative u kosovskoj skupštini Iljir Deda ocenio je da je hapšenje i brzo oslobađanje osumnjičenih Srba za pretnje nacionalnoj bezbednosti diletantizam svoje vrste. 

Prema njegovim rečima, hapšenje pet osoba u okolini Gnjilana i njihovo brzo oslobađanje je „šou institucija Kosova“.

Pročitajte još:

Haradinaj: Ono što se danas dogodilo je akcija institucija zakona i reda, nakon informacije da se građanima Srbima pretilo

Brnabić razmenila par reči sa Haradinajem i konstatovala

Petoro Srba posle hapšenja pušteno na slobodu

Đurić: Nema dijaloga ako Srbi ne budu pušteni do večeras

„Ova država sumnja i hapsi pojedince zbog ‘pretnje nacionalnoj bezbednosti’. Ili ih stvarno hapsi, jer dovode u opasnost bezbednost, ili ako je ne dovode u opasnost – ne pravi šou od hapšenja. Pompezna hapšenja i hitno oslobađanje ‘onih koji prete nacionalnoj sigurnosti’ je diletantizam prve ruke,“ napisao je Deda na Fejsbuku.

Prema njemu „i korupcija i organizovani kriminal koji je povezan sa političkim strankama predstavljaju opasnost po nacionalnu sigurnost“.

Odlukom nadležnog tužioca u Gnjilanu, petorica Srba, koji su juče uhapšeni u okolini tog grada – oslobođeni su, potvrđeno je agenciji Beta u Kosovskoj policiji.

Reagujući na hapšenje, direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da – ukoliko petorica Srba ne budu pušteni do kraja jučerašnjeg dana – dijaloga Beograda i Prištine „neće biti još dugo“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.