Komentar dana – Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Pripadnici specijalnih snaga kosovske policije upali su u prostorije Kulturno-prosvetnog centra „Božidar Mitrović Šandor“ u Šilovu kod Gnjilana i tom prilikom priveli nekoliko Srba osumnjičenih za kršenje ustavnog poretka, saopštila je policija Kosova. Istovremeno iz policije demantuju medije da je akcija usmerena protiv bivših pripadnika BSK iz srpske zajednice.

Posle svega danas, ostaje mi nekako gorak utisak, ne od postupanja po naređenju, toga ima svuda, i kod nas. Ne toliko ni zbog političkih kalkulacija takozvane vlasti da se silom mora braniti potvrda moći. I ne čak ni zato što se svi, političari po zanimanju, sa druge strane zalete da poentiraju izjavama zbog nevolje nekih ljudi svojim bezličnim, neiskrenim, oštrim osudama. Ostaje mi gorak ukus, jer među pristrasnom monoetničkom populacijom ne postoji niko dovoljno “lud” da kaže da je sve to jedna velika glupost i da su svi koji izdaju naredbe za takve akcije stvarno ludi, pa moram sam.

Novi pripadnici srpske zajednice će stupiti u Kosovske bezbednosne snage, čime će njihova transformacija u Oružane snage biti nastavljena, tvrdi Hašim Tači.

Nešto ne verujem ni da sam u tako nešto veruješ. Možda si mogao nešto pametnije da smisliš. Ili neko ko to može. Jer ovo što se danas dešavalo se zaista dešavalo.

Ukoliko rešenje po pitanju Kosova bude pronađeno, narod će se izjasniti i odlučiti o tome, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Ako rešenje bude pronađeno, nikakav referendum nije potreban. Ovde je tvoj problem samo u tome što ti ne možeš da ga nađeš. Mislio si da možeš, jer si umislio da sve možeš. I umesto da to sebi priznaš i svima koje si godinama obmanjivao to kažeš, odlučio si da sve tvoje greške za vreme vladavine legitimizuješ dirigovanim izjašnjavanjem ekonomski propalog naroda i moralno posrnule većine njegove.

Pacoli je predstavio prioritete i rezultate Vlade Kosova visoko ocenjujući doprinos koji je dala inicijativa zemalja Zapadnog Balkana poznatija kao „Berlinski proces“ na ubrzanju stvaranja infrastrukturnih uslova za ekonomski razvoj i mir u regionu kroz konstruktivnu saradnju.

Lepo je to kada svoje prioritete i rezultate prepoznaš kao doprinos koji je neko drugi dao, a koji ti visoko ceniš. Tako ih laskavošću zbuniš, a nastaviš po starom – uživaš i čekaš. Po principu – daće neko kao do sada.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​  

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.