Dačić: Srbija će odgovoriti na najavu Prištine da i dalje lobira za nezavisnost

Dačić
FOTO: RTS/Printscreen

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će Srbija, u dogovoru sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, imati odgovor na najavu Prištine da će nastaviti sa lobiranjem za priznanje Kosova.

Dačić je za Sputnjik rekao i da ga ne iznenađuje izjava premijera Kosova Avdulaha Hotija da lobiranje nije suspendovano i da je dogovorio saradnju sa međunarodnim partnerima o članstvu Kosova u međunarodnim organizacijama.

Da će Vučić sutra odgovoriti na „novi šamar Prištine EU i SAD“, najavljeno je jutros nezvanično iz Kancelarije za KiM Tanjugu.

„Mi smo odmah posle objave Grenela rekli da ne verujemo da će se Priština pridržavati dogovora, tako da to za nas ne predstavlja iznenađenje. Oni ne žele nikakav dogovor ni kompromis, oni samo žele da Srbija prizna Kosovo“, konstatovao je Dačić.

Za Srbiju je takvo ponašanje apsolutno neprihvatljivo, naveo je on, ističući da će Srbija imati odgovor, u dogovoru sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Obustavljanje kampanje lobiranja Prištine za priznavanje Kosova bilo je preduslov za nastavak dijaloga, koji je objavio američki izaslanik Ričard Grenel, dok je deo dogovora bio da Beograd prekine sa kampanjom povlačenja priznanja Kosova.

N1

Povezani članci:

Hoti: Lobiranja za priznanje Kosova nisu obustavljena

Dačić: Privremeno obustavljeno povlačenje priznanja, razgraničenje jedino rešenje

Grenel: Sastanak predstavnika Beograda i Prištine 27. juna u VašingtonuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.