Dačić poslao direktivu DKP da maksimalno rade na sprečavanju prijema Kosova u INTERPOL

Ivica Dačić
Foto: Tanjug

Naše diplomate širom sveta su dobile izričitu direktivu iz centrale u Beogradu da ulože maksimalne napore kako bi se osujetili pokušaji Prištine da se na Generalnoj skupštini INTERPOL-a, koja danas počinje u Čileu i traje do 18. oktobra, dokopaju članstva u toj organizaciji, pišu Večernje novosti u izdanju od utorka.

Šef diplomatije Srbije Dačić, u otvorenom telegramu u koji su Novosti imale uvid, naglašava da su sprečavanje daljih priznanja nezavisnosti „Republike Kosovo“ i povlačenje postojećih kao i onemogućavanje prijema Prištine u međunarodne organizacije – pitanja od najvišeg nacionalnog interesa i trenutno glavni spojlnopolitički prioritet na kome je angažovano celo srpsko rukovodstvo.

Ministar spoljnih poslova tražio je od naših diplomata da narednih dana, bez obzira na povod i teme razgovora, ponovo izlože našu argumentaciju o neprihvatljivosti članstva Kosova u INTERPOL-u.

Povezani članci:

Čile neće podržati Kosovo u INTERPOL-u

Pred Kosovom „spektakularan neuspeh“ u INTERPOL-u

Stefanović za RTS: Teška borba da Kosovo ne uđe u INTERPOL

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.