Pred Kosovom „spektakularan neuspeh“ u INTERPOL-u

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Zvanična Priština je dobila međunarodnu poruku da ove godine neće uspeti da se pridruži Međunarodnoj policijskoj organizaciji (INTERPOL), ali zbog insistiranja vršioca dužnosti premijera, Ramuša Haradinaja, do sada nije povukla prijavu podnetu u januaru.

Jedan od Haradinajevih zamenika rekao je za list da će tvrdoglavost premijera koštati Kosovo „spektakularnog neuspeha“.

INTERPOL je prihvatio da zahtev Kosova bude uvršten na dnevni red Generalne skupštine koja se sledeće nedelje održava u Čileu, piše Koha Ditore. Angola će biti država koja je zadužena da se bavi zahtevom koji je podnela Priština. Kosovo nisu priznale nijedna od ove dve zemlje.

Ali to je samo jedna od prepreka koje Kosovo ima na putu ka članstvu.

Jedan od pet potpredsednika vlade, koji je za Koha Ditore govorio pod uslovom da ostane anoniman, rekao je da je zbog političkog konteksta u kojem se zemlja nalazi gotovo nemoguće ostvariti bilo kakav uspeh u bilo kojem procesu članstva.

(Čitav članak možete pročitati u današnjem štampanom izdanju Koha Ditore)

KoSSev: S druge strane, ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović najavljuje tešku borbu za sprečavanje članstva Kosova u INTERPOL-u, i navodi da su najave iz Prištine o sigurnom neuspehu, zapravo nova taktika Prištine.

Bez obzira na signale iz Prištine, Srbija se, tvrdi Stefanović, nije ponašala ništa drugačije u odnosu na prethodnu godinu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.