Čile neće podržati Kosovo u INTERPOL-u

Čile ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i ne podržava želju Prištine da postane član INTERPOL-a, i te pozicije se neće promeniti, poručio je u Beogradu predsednik parlamenta Čilea, Ivan Flores Garsija.

Predsednica Skupštine Srbije, Maja Gojković, sastala se danas sa predsednikom Parlamenta Čilea, Ivanom Flores Garsijom i zahvalila njegovoj zemlji na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, poštovanju međunarodnog prava, povelja UN i Rezolucije SB UN 1244, navedeno je u saopštenju.

Gojković je posebno zahvalila na podršci Čilea Srbiji u međunarodnim organizacijama prilikom pokušaja Kosova da postane član međunarodnih organizacija, i izrazila očekivanje da će Čile nastaviti da podržava stavove Srbije i tokom Generalne skupštine INTERPOL-a, koja se održava u Čileu, piše u saopštenju.

Gojković je ukazala da bi se članstvom Kosova u INTERPOL-u kršilo međunarodno pravo, a to bi bilo suprotno i pravilima i ciljevima samog INTERPOL-a.

Garsija će učestvovati na 141. zasedanju Interparlamentarne unije u Beogradu, od 13. do 17. oktobra.

Povezani članci:

Pred Kosovom „spektakularan neuspeh“ u INTERPOL-u

Stefanović za RTS: Teška borba da Kosovo ne uđe u INTERPOLPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.