„Contour Global“ traži od kosovske vlade preko 20 miliona evra kao kompenzaciju za troškove

Countur Global
Foto: Koha

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

„Contour Global“ zatražio je od vlade preko 20 miliona evra kao nadoknadu troškova projekta putem pisma od 24. maja, u kojem je istovremeno i najavio raskid ugovora.

Ovo je objavilo Ministarstvo ekonomije putem Fejsbuk posta.

U njemu se navodi da je pismo kompanije „Contour Global“ primljeno u nedelju, 24. maja.

„Iznenađeni smo i razočarani što je Contour Global izabrao da objavi da namerava da raskine sporazume sa Vladom i da podnese neutemeljen i nepravedan zahtev zbog navodnih 20.053.125,63 evra u troškovima za projekat“, navodi se u saopštenju.

Istovremeno, Ministarstvo je saopštilo da ih je, pre nego što su čelnici ove kompanije pripremili pismo, ministarka Hajdari pozvala na telekonferenciju kako bi razgovarali o problemima projekta elektrane „Novo Kosovo“ (Kosovo e Re).

„Umesto da se odazove na naš poziv, Contour Global je poslao pismo u kojem nas obaveštava da nameravaju da raskinu ugovore i u kojem su zatražili plaćanje“, saopšteno je.

Hajdari je, kako je najavljeno, već obavestila članove odbora o pismu od 24. maja i sazvala je sastanak radi razmatranja slučaja.

„Hajdari se takođe obavezala da će obezbediti odboru potrebnu podršku za donošenje odluke. Podrška će obuhvatiti pravne savete pripremljenog i dokazanog tima“, saopšteno je.

Povezani članci:

Vlada Kosova odlučna da izgradi novu termoelektranu na ugalj bez finansijske podrške Svetske banke

Svetska banka neće finansirati novu elektranu na ugalj na Kosovu

Vlada Kosova odlučna da izgradi novu termoelektranu na ugalj bez finansijske podrške Svetske banke

Američka privredna komora na Kosovu: Podrška vladi da nastavi sa projektom izgradnje termoelektrane na ugalj

Kosovo pod istragom zbog ugovora za izgradnju nove termocentrale

Zbog nedostatka nove vlade odložena sednica Sekretarijata za energetiku o projektu „Novo Kosovo“Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.