BLOG 469. dan epidemije: Kon – Nevakcinisani da ne idu na proslave

Venčanje svadba

Epidemiolog, Predrag Kon, izjavio je da u Srbiji još uvek nije „potpuno bezbedna situacija“. On je takođe napomenuo i da mora da se prati kakva je epidemiološka situacija u svetu, iako se u Srbiji situacija stabilizuje. Kada je reč o održavanju proslava, epidemiolog je savetovao da na te događaje ne treba da idu oni koji se nisu vakcinisali. „Potrebno je da se prisutnost virusa spusti do zanemarljive granice i sve dok ne padne na jednocifren broj, ne treba da se opuštamo, jer još uvek nije bezbedno“, kazao je on za RTS.

Kosovsko ministarstvo zdravlja: 11 novoinficirano, preminuo muškarac iz Đakovice

Za poslednja 24 sata na Kosovu zabeleženo je 11 novih slučajeva koronavirusa, dok je broj testiranih 1.658, saopštio je kosovski institut za javno zdravlje, prenoseći podatke kosovskog ministarstva zdravlja. Jedna osoba je preminula. Opširnije u posebnoj vesti.

Srbija 24 časa: Preminulo 5, novoinficiranih 66

Za poslednja 24 časa u Srbiji je od posledica kovida-19 preminulo pet osoba. Zvanično je potvrđeno 66 novih slučajeva infekcije virusom korona, saopšteno je na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije – covid19.rs. Opširnije u posebnoj vesti.

Srpske sredine: Zvanično i danas bez novoinficiranih

Od ukupno 18 testiranih uzoraka u srpskim sredinama na KiM, prema poslednjim podacima, nema novoobolelih od kovida, saopštio je Krizni štab opštine Kosovska Mitrovica. Pet lica izašlo je iz izolacije. Aktivnih je dvoje. Opširnije u posebnoj vesti.

Sputnjik V odobren i za trudnice

Ministarstvo zdravlja Rusije odobrilo je primenu vakcine protiv korona virusa Sputnjik V za trudnice, saopštio je ministar, Mihail Muraško, prenosi Tanjug.

On je precizirao da je stručna zajednica odlučila da se ukinu kontraindikacije za upotrebu te vakcine za trudnice.

„Time je otvorena mogućnosti da se vakcinišu trudnice sa visokim rizikom teškog oblika infekcije“, rekao je Muraško na vladinom savetu za borbu protiv širenja korona virusa, prenosi Sputnjik.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.