Bahtiri zahteva meru karantina i za Južnu Mitrovicu

Agim-Bahtiri
Foto: Gazeta Express

Gradonačelnik Južne Mitrovice, Agim Bahtiri, zatražio je od kosovskog ministra zdravlja u ostavci, Arbena Vitie, da donese odluku o uvođenju mere karantina i za ovu opštinu. U objavi na Fejsbuku, Bahtiri je poručio da je Južna Mitrovica okružena opštinama u kojima su već zabeleženi slučajevi koronavirusa.

„Nakon Vučitrna, Zvečana, Severne Mitrovice, od juče su i u Srbici koja se graniči sa Južnom Mitrovicom, identifikovani prvi slučajevi Covid-19. Zbog ove situacije u kojoj se nalazimo, okruženi opštinama u kojima ima dosta slučajeva Covid-19, radi dalje zaštite našeg grada, tražimo od ministra zdravlja, Arbena Vitie, da hitno donese odluku o primeni mere karantina za grad Mitrovicu“, poručio je Bahtiri.

Od jedanaest uzoraka iz Mitrovice koji su juče poslati na testiranje, na svu sreću, svi su bili negativni na koronavirus, dodao je Vitia.

Kako prenosi prištinska Koha, u Južnoj Mitrovici do sada nije zabeležen nijedan slučaj koronavirusa.

Zamolio je građane Južne Mitrovice da ostanu u svojim domovima i da se striktno pridržavaju propisa kosovskog ministarstva zdravlja i instituta za javno zdravlje.

Podsetimo, nakon što je sinoć u opštini Suva Reka registrovan još jedan slučaj koronavirusa, na osnovu odluke kosovskog ministarstva zdravlja, odlučeno je da se ova opština stavi u karantin. Juče je i mera karantina određena za opštine Priština i Uroševac, dok je pre toga mera karantina određena i za opštinu Mališevo.

Podsetimo, Krizni štabovi u Mitrovici i Zvečanu su 3. aprila na predlog epidemiologa, zdravstvenih institucija, Instituta za javno zdravlje, Ministarstva zdravlja, zbog novih slučajeva inficiranja građana koronavirusom, ove opštine proglasili „pod karantinom“.

Prekjuče je na snagu stupila i odluka da je u opštinama Severna Mitrovica i Zvečan zabranjeno kretanje od 12 do 06 ujutru, koja će trajati dve nedelje.

Pročitajte još:

Opština Suva Reka stavljena u karantin

Priština pod karantinom zbog povećanja broja inficiranih koronavirusomPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.