Apelacioni sud uvažio žalbu Ćurićevog advokata: Ostatak mere pritvora odležaće kući

Odlukom Apelacionog suda koje je razmatralo žalbu advokata na određivanje jednomesečnog pritvora uhapšenom Aleksandru Ćuriću iz Kosovske Mitrovice doneto je rešenje kojim se mera policijskog zamenjuje kućnim pritvorom sa početkom trajanja od danas do 23. decembra, izjavio je Ćurićev advokat Srđan Mitrović.

“Rešenjem Apelacionog suda iz Prištine, odeljenja iz Kosovske Mitrovice, mom branjeniku je određena mera kućnog pritvora iz kojeg bi, ukoliko tužilaštvo ne bude podnosilo nove zahteve za produženje, trebalo da izađe na slobodu za 20 dana – rekao je Mitrović. On je ponovio da je Ćurić osumnjičen za dva krivična dela – ometanje ovlašćenog lica u vršenju poslova bezbednosti i nedozvoljeno držanje oružja i municije.

Aleksandar Ćurić je uhapšen u zoru 23. novembra, prilikom upada specijalnih jedinica Kosovske policije u severnu Kosovsku Mitrovicu kada su lišeni slobode i kosovski policajci Dragiša Marković i Nedeljko Spasojević, kao i Marko Rošić. Pomenuta trojica Srba osumnjičeni su da su povezani sa slučajem ubistva Olivera Ivanovića i kaznu jednomesečnog pritvora izdržavaju u zatvoru visokog rizika u Podujevu.

Ćurić, međutim, nije deo istrage ubistva, ali je, kako su i Kosovska policija i Specijalno tužilaštvo potvrdili, uhapšen zbog ometanja akcije hapšenja na licu mesta.

Pročitajte još:

Hapšenja zbog ubistva Olivera Ivanovića: Uhapšeno četvoro, za jednim osumnjičenim se traga, dokazi za još dve osobe

Srbima osumnjičenim za učešće u izvršenju ubistva Ivanovića određeno 30 dana pritvora

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.