Srbima osumnjičenim za učešće u izvršenju ubistva Ivanovića određeno 30 dana pritvora

sud, Ivanović, optuženi, hapšenja
Foto: Insajderi

Vest je ažurirana

25. novembar, 11:40 – Aleksandru Ćuriću, koji je prekjuče uhapšen u akciji Kosovske policije u Severnoj Mitrovici, zbog ometanja policije, određen je jednomesečni pritvor – rekao je za Radio Kontakt plus advokat Srđan Mitrović.

Ćurić se, kako navodi ovaj radio, nalazi u zatvoru u Podujevu.

Trojici Srba koji su juče uhapšeni u Kosovskoj Mitrovici zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Olivera Ivanovića, Osnovni sud u Prištini je na osnovu zahteva Specijalnog kosovskog tužilaštva, odredio tridesetodnevni pritvor. Aleksandar Ćurić, koji je uhapšen tokom iste akcije, ali zbog ometanja policije prilikom hapšenja, biće priveden sudu u Kosovskoj Mitrovici.

20:22 – Advokati osumnjičenih: Dokazi neuverljivi

Advokati optuženih su reagovali na odluku suda i na navode tužilaštva. Advokat Dejan Vasić je rekao da je ono čime tužilaštvo raspolaže „tanko i neuverljivo“.

„To su najobičniji prepisani medijski izveštaji i ništa drugo,“ navodi Vasić.

Advokat Negovan Šaranović dodaje: „Ukoliko se rešenje o određivanju pritvora zasniva na činjeničnom stanju kojima raspolažu tužilaštvo i sud, naše je ubeđenje da ovaj postupak mora bude završen u korist okrivljenih“.

Sličnog mišljenja je i njegov kolega Miro Delević.

„Dokazi koje iznosi tužioc nisu dokazi, i nadam se da ćemo to u žalbi da dokažemo. Dokazi ne mogu da budu hipotetički nego samo konkretni“, poručuje Delević.

Otpravak rešenja advokatima će biti uručen u ponedeljak kada bi trebalo da bude preveden. Tada počinje rok od 24 sata za podnošenje žalbe.

U međuvremenu je Dejan Vasić, advokat Dragiše Markovića, rekao da niko od četvorice uhapšenih nije optužen za ubistvo.

Vasić je rekao da je njegov branjenik osumnjičen za odavanje službene tajne i da je uhapšen zato što je viđen da na mestu ubistva Olivera Ivanovića razgovara mobilnim telefonom.

Pritom nije navedeno sa kim je razgovarao i šta je pričao, rekao je Vasić u prostorijama Kancelarije za KiM u Kosovskoj Mitrovici.

„Nečuveno je da se za delo tog intenziteta angažuju tolike policijske snage. Njemu je na teret stavljeno odavanje službene tajne“, naveo je Vasić.

17:55 – Osumnjičenima za učešće u ubistvu Ivanovića, 30 dana pritvora

Trojici Srba koji su u petak uhapšeni u Kosovskoj Mitrovici Osnovni sud u Prištini odredio je do 30 dana sudskog pritvora na zahtev tužilaštva, javlja dopisnik RTS-a.

16:28 – Ćurić će biti priveden Sudu u Mitrovici, ostali Sudu u Prištini

Trojica Srba koji su juče uhapšeni u Kosovskoj Mitrovici zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Olivera Ivanovića do kraja dana trebalo bi da budu privedeni na saslušanje pred sudiju Osnovnog suda u Prištini povodom odluke o pritvoru koju je za njih tražilo Specijalno kosovsko tužilaštvo. Aleksandar Ćurić, koji je uhapšen tokom iste akcije, ali zbog ometanja policije prilikom hapšenja, biće priveden sudu u Kosovskoj Mitrovici.

Prema rečima njegovog advokata, Ćurić će pred sudom, pošto se on ne tereti za ubistvo Ivanovića, odgovarati za ometanje službenog lica u obavljanju službene dužnosti. Podsećamo da za razliku od ostalih privedenih, i M.R. koji su osumnjičeni u istrazi o ubistvu Olivera Ivanovića, Aleksandar Ćurić nije deo ove istrage.

Pritvor je Specijalno kosovsko tužilaštvo u Prištini zatražilo za M.R., N. S. i D. M. koji se sumnjiče da imaju veze sa ubistvom Ivanovića.

Svoj četvorici u nedelju oko šest sati ujutru ističe zadržavanje u policiji do 48 sati, i u tom roku treba da bude doneta odluka o predlogu tužioca da im se odredi pritvor do 30 dana.

Specijalni tužilac Sulje Hodža (Sylë Hoxha) izjavio je da očekuje da će sud prihvatiti njegov zahtev za određivanje pritvora za ova lica, naglasivši da sud ima dovoljno dokaza na osnovu kojih će se odrediti ova mera.

Kako su preneli danas kosovski mediji, saslušanje ovih lica bilo je zakazano za 11:00, dok je do kašnjenja došlo zbog toga što se jedan od advokata optuženih nije pojavio.

O jučerašnjim događajima u Kosovskoj Mitrovici, kao i o tome kako komentarišu srpski predsednik, premijer, kosovski premijer, čitajte u:

Hapšenja za ubistvo Olivera Ivanovića: Uhapšeno četvoro, za jednim osumnjičenim se traga, dokazi za još dve osobe

Nekakva istraga za nešto što se desilo pre 11 meseci pa su odjednom se sada setili da na taj način nešto istražuju

Igra na 100%

Haradinaj: Vučić bi da ruši moju vladu jer ne podržavam podelu; Ljudi mogu da unose robu iz Srbije do 200 evra bez plaćanja carinePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.