Antonijević: U srpskim sredinama na KiM dvoje novoobolelih i 25 izlečenih

Antonijević
FOTO: KoSSev

Od 57 uzoraka testiranih u ponedeljak u većinski srpskim sredinama na KiM registrovana su dva nova slučaja zaraze virusom korona. U poslednja 24 sata 25 osoba je izlečeno, saopštio je epidemiolog Zavoda za javno zdravlje, Aleksandar Antonijević na konferenciji za medije.

Po opštinama stanje izgleda sledeće:

U Kosovskoj Mitrovici ukupno inficiranih 285. Zabeležen je jedan novi slučaj u ovoj opštini, a izlečeno je 11 osoba. U Leposaviću je zabeležen takođe jedan novi slučaj koronavirusa, pa je sada ukupan broj obolelih u ovoj opštini 176. U Zvečanu nema inficiranih, te je ukupan broj inficiranih od početka pandemije 153, a tri pacijenta su izlečena. U Zubinom Potoku nema novoobolelih, izlečeno je šest osoba, pa je ukupan broj zaraženih u ovoj opštini 108.

Kada je reč o većinski srpskim sredinama južno od Ibra – nema novoobolelih, izlečeno je četiri pacijenta, (Gračanica -1, Štrpce – 2 i Kamenica – 1). Ukupno je u ovim sredinama od kada je prva infekcija registrovana tek u drugom talasu, obolelo 239 osoba.

U poslednja 24 sata nema smrtnih slučajeva.

Hospitalizovano je 43 osoba sa potvrđenim PCR testom, a 83 pacijenata je u samoizolaciji.

U Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici hospitalizovano je 38 lica, u KBC Dragiša Mišović 1, u KBC u Kragujevcu 1 i u KC u Nišu još 3 pacijenta.

Od početka pandemije, odnosno od 12. marta, testirano je ukupno 4.648 osoba i registrovano je 961 slučajeva koronavirusa.

Od 18. juna registrovano je ukupno 126 aktivnih slučaja i 798 izlečenih.

U ponedeljak je doneta odluka da nakon 14 dana samoizolacije nije potreban pi-si-ar test kao dokaz izlečenja, već će se to zaključivati na osnovu kliničke slike pacijenta.

Detaljnije o pandemiji koronavirusa čitajte ovde.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.