Akcija prikupljanja pomoći za Zoru Lazarević se nastavlja

Foto: Fejsbuk, Milica Đurić

Krug dobrotvora u akciji pružanja pomoći 77-godišnjoj Zori Lazarević se širi. Ovog puta, pored mitrovičkog humaniste Saše Dedovića, akciji se pridružila i Mitrovčanka Milica Đurić, devojka velikog srca.

Pre nekoliko dana Zora je dobila frižider, električni rešo, posteljinu, namirnice, popravljena joj je dotrajala električna instalacija. Saša Dedović je u novoj poseti baka Zori odneo televizor i propratnu opremu koji joj je prošlog puta i obećao, saznavši u prethodnim posetama od njenog rođaka Radosava Lazarevića koliko voli da gleda televiziju. Miličina pomoć bila je u vidu hrane, preparata kućne hemije i posuđa.

Dedović će zajedno sa Radosavom Lazarevićem pokrenuti akciju da se Zori podigne novi dom na placu Lazarevića u Zubinom Potoku, a dok se to ne dogodi biće joj uvedena voda u staru kućicu kako više ne bi morala svakog dana da pešači nepristupačnom stazicom do izvora koji je udaljen 2 km.

Sticajem okolnosti Milica je baka Zoru upoznala pre dva meseca u bolničkom krevetu u Kosovskoj Mitrovici. Ležala je u sobi u kojoj se lečila i Miličina majka.

Reagujući osetljivo na stare i nemoćne ljude, kakva je bila i baka Zora kada su je doveli u bolnicu, Milica je želela da sazna više o njoj i da joj na bilo koji način pomogne.

Isprva nije znala da Zora ne čuje i da ne može da priča, što ju je još više potreslo.

„Kad je izašla iz bolnice bilo mi je drago što je dobro, ali moram da priznam da sam bila pomalo tužna što se nismo pozdravile, ali zahvaljujući ovoj ljudini od Saše Dedovića sam ipak u mogućnosti da dođem da je vidim i pomognem koliko mogu“, rekla nam je Milica posle jučerašnjeg zajedničkog obilaska Zore Lazarević.

Susret baka Zore i Milice je za obe bio dirljiv i emotivan. Odmah ju je prepoznala. Milica kaže da taj osmeh dobrodošlice i zagrljaj nikada neće zaboraviti.

„Ovo neće biti moja prva poseta njoj, sad pošto znam gde je, dala sam sebi za zadatak, kad god sam u mogućnosti da dođem i družim se sa njom, uradiću to“, dodala je Milica.

Potrešena životnom pričom baka Zore i zapanjena uslovima u kojima živi, poziva ljude dobre volje da pomognu onoliko koliko su u mogućnosti jer „njihovo malo, njoj znači mnogo“.

Humani ljudi koji žele da se odazovu akciji prikupljanja pomoći za Zoru Lazarević novac mogu uplatiti na sledeći račun Komercijalne banke:

205-9001022021191-17

Sama ali nije zaboravljena: Nova akcija pomoći Zori Lazarević

Na putu za humanost nema prepreke

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.