Advokat: Dejanu Pantiću produžena mera kućnog pritvora za još dva meseca

Ljubomir Pantović
FOTO: KoSSev

Bivšem pripadniku Kosovske policije, Dejanu Pantiću, produžena je mera kućnog pritvora za još dva meseca, potvrdio je za KoSSev njegov advokat, Ljubomir Pantović.

Pantić je bio pripadnik Kosovske policije sve do novembra meseca prošle godine, kada su Srbi napustili kosovske institucije.

On je uhapšen svega mesec dana kasnije na prelazu Jarinje, a zbog navodnog „organizovanja napada na prostorije CIK-a na Severu Kosova“ 6. decembra 2022.

Istog dana kada je uhapšen Srbi na Severu podigli su najmanje 14 barikada, a jedan od zahteva za njihovo uklanjanje bio je puštanje Pantića na slobodu, ili makar da mu se odredi kućni pritvor.

Od trenutka hapšenja, pa sve do 28. decembra kada mu je Sud i odredio meru kućnog pritvora, Pantić je boravio u improvizovanom pritvoru u novoizgrađenoj bazi Kosovske policije kod prelaza Jarinje.

Dan nakon donošenja ove mere, Srbi su otpočeli sa uklanjanjem barikada.

Pantiću je početkom marta produžena mera pritvora za još dva meseca.

Pantić je februara meseca odlikovanod strane srpskog predsednika zlatnom medaljom za hrabrost „Miloš Obilić“, a zbog, kako je rečeno na ceremoniji dodele, ‘ispoljenu izvanrednu požrtvovanost i hrabrost pokazanu tokom 18 dana protivpravnog zatočeništva na Jarinju’.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.