Kontrolisanom eksplozijom uklonjena neeksplodirana bomba iz kancelarije OIK u Mitrovici

eulex i kp ispred kancelarije cik severna mitrovica
FOTO: KoSSev

Vest je ažurirana

22.21 – Kontrolisanom eksplozijom uklonjena neeksplodirana ručna bomba

EOD tim uklonio je posle 22.00 časa kontrolisanom eksplozijom napravu koja je pronađena u prostorijama opštinske izborne komisije u severnom delu Mitrovice, javio je Radio Kontakt Plus, pozivajući se na potvrdu iz Kosovske policije za region sever.

Put ka prostorijama OIK-a koji je prethodno zatvoren, sada je otvoren, a EOD tim se u ovim trenucima pakuje – javlja ovaj radio.

21.04 – Neeksplodirana bomba u kancelariji OIK u Mitrovici? Čeka se na KFOR da je demontira

Sumnja se da su u prostorijama Opštinske izborne komisije u severnom delu Mitrovice danas bačene dve eksplozivne naprave od kojih je jedna eksplodirala, dok se svakog časa očekuje da KFOR ukloni drugu neeksplodiranu, potvrđeno je za KoSSev portal iz dva službena izvora, uključujći i izvore na samom licu mesta.

Jedinice Kosovske policije i EULEX-a večeras obezbeđuju prostorije Opštinske izborne Komisije u Kolašinskoj ulici koje su oštećene ovog popodneva kada su Srbi sprečili ulazak članova ove komisije u njihove prostorije.

Kako nam je nezvanično rečeno večeras na terenu, a potom i potvrdio neimenovani službeni izvor, tokom današnjeg incidenta na ove kancelarije bačene su dve naprave od kojih je jedna eksplodirala.

Policijski službenici i pripadnici EULEX-a večeras obezbeđuju lice mesta, do dolaska KFOR-ovog tima za deminiranje, a upravo zbog toga što se sumnja da se u prostorijama i dalje nalazi jedna eksplozivna naprava.

Upravo se oglasila i Kosovska policija.

Ona takođe potvrđuje da njihovi službenici i KFOR-ova jedinica za deminiranje istražuju mesto događaja, kako bi očistili područje.

Što se tiče današnjih događaja, policija je ponovila navode kosovskog ministra unutrašnjih poslova – da su napad na kancelariju opštinske izborne komisije u severnom delu Mitrovice pričinili „maskirani, nasilni osumnjičeni/grupe koji su koristili opasna oruđa, uključujući i ručne bombe jugoslovenske proizvodnje“.

Policija je ujedno uz saopštenje dostavila fotografju navodne ručne bombe u prostorijama OIK-a u.

Ručna bomba oik prostorije Mitrovica
FOTO: Kosovska policija

 

I oni su podcrtali ono što je Svećlja kazao – da KP intenzivno radi na identifikaciji osumnjičenih lica i sprovođenju istrage za privođenje počinilaca.

KP večeras ujedno demantuje navode Kancelarije za KiM, naznačivši da su oni neistiniti i tendenciozni.

Poručuju da ova institucija želi da uruši „profesionalnu, legitimnu i ustavnu misiju KP u vezi sa sprovođenjem reda i zakona na celom Kosovu“.

„Kriminalne grupe koje vrše nezakonite radnje kojima narušavaju slobodu i bezbednost građana teže da ove radnje pripišu redovnim jedinicama KP koje svoje dužnosti obavljaju sa velikom odgovornošću“, navode iz KP.

Podsetimo, Petar Petković saopštio je danas da su, kako je kazao, „Kurtijevi specijalci upali u prostorije OIK u Kosovskoj Mitrovici, sve razvalili, polupali, razbacali, pokušavajući da instaliraju svoje biračke komisije“.

 

O današnjim dešavanjima na Severu čitajte u:

Svećlja: Policija je već započela istrage kako bi identifikovala umešane u današnje incidente

Vučić: Priština htela da zauzme zgrade OIK-a, šta je u glavama ljudi koji žele da izazivaju sukobe svake nedelje

KP o incidentima na Severu: Nema povređenih, „demonstranti“ oštetili kancelarije OIK-a

Petković nakon incidenata: Očigledna namera Kurtija da nasiljem preotme četiri severne opštine i u njima instalira albanske predstavnike

Nakon kratkog incidenta u S.Mitrovici, građani se razišli; U Zvečanu i dalje prisutan manji broj

Sirene u Severnoj Mitrovici, prethodno incident u Zubinom PotokuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.