Zastave Albanije u Bujanovcu i Preševu, nove u Bošnjačkoj, Dačić predlaže Dan srpske zastave

Zastava albanije
Foto: Getty Images

Dok su se srpske zastave vijorile na danas održanom protestu u Kosovskoj Mitrovici, s druge strane, jutro u Bošnjačkoj mahali osvanulo je sa novim albanskim zastavama povodom obeležavanja 28. novembra, Dana zastave Albanije.

U Severnoj Mitrovici, ispred nekadašnjeg samačkog bloka, održan je treći po redu protest zbog uvedenih taksi od 100 odsto od strane kosovske vlade za srpske proizvode. Ne dalje od jednog kilometra, u Bošnjačkoj mahali, stare albanske zastave zamenjene su novim.

Automobil u bošnjačkoj albanija zastava
Fotografiju automobila koji se kretao u blizini Tehničke škole u Kosovskoj Mitrovici, a okićen je zastavama Albanije

Zastave Albanije u Bujanovcu i Preševu

Zastave su se vijorile ovog jutra i na zgradama gradske uprave Bujanovac i zgradi opštine u Preševu.

Predsednik opštine Bujanovac Rahim Salihi, za agenciju Beta, rekao je da Albanci koji žive u Bujanovcu smatraju da obeležavanje Dana zastave, osim što je državni praznik Republike Albanije, u isto vreme je i praznik svih Albanaca bez obzira gde žive.

Oni koji su porodili ovog političkog monstruma, moraju da kontrolišu svoje čedo

Dačić: Ako ne reaguje međunarodna zajednica, predložiću Vučiću Dan srpske zastave

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, sa druge strane, najavljuje svoje rešenje – da će uputiti predlog predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da uvede Dan srpske zastave koji će se obeležavati ne samo u Srbiji, već i u okolnim zemljama u kojima žive Srbi, ako izostane reakcija međunarodne zajednice povodom najava o albanskom ujedinjenju.

Oni koji su porodili ovog političkog monstruma, moraju da kontrolišu svoje čedo, šef diplomatije danas sa novom porukom.

Ideja o ujedinjenju Albanaca pomenuta je od strane premijera Albanije Edija Rame tokom nedavne sednice kosovske i albanske vlade.

Tokom sednice, Rama je pozvao Haradinaja da dva ministarstva spoljnih poslova započnu sa radom u cilju stvaranje „zajedničke strategije za ujedinjenje Albanaca do 2025“.

Povodom albanskog praznika oglasio se i kosovski predsednik Hašim Tači, koji je ovaj dan nazvao najvažnijim i najvećim u istoriji albanske nacije, dodajući, „ovo je dan svih Albanaca, gde god da su.“

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.