Zaplenjeno još jedno ukradeno vozilo na Vrbnici, peto za nešto više od nedelju dana

FOTO: KP

Službenici Kosovske policije na prelazu Vrbnica zaplenili su juče još jedan automobil, za koji je utvrđeno da je pre tri godine ukraden u Albaniji. Novi slučaj pokušaja šverca ukradenog vozila peti je po redu za nešto više od nedelju dana na Kosovu, a ujedno četvti samo na ovom prelazu. 

Kako je navela Kosovska policija, službenici na Vrbnici juče su u popodnevnim satima zaustavili sumnjiv automobil albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao albanski državljanin B. K. (1999).

Radi se o automobilu marke „Range Rover“, koji je potom podvrgnut detaljnoj proveri.

Prilikom provere podataka o vozilu i njegove registracije u sistemu policijski službenici i službenici Evropske agencije za graničnu i obalsku stražu (FRONTEX) koji su angažovani na ovom prelazu utvrdili su da je automobil ukraden 2019. godine u Albaniji.

O slučaju je obavešten tužilac, automobil je zaplenjen, a pokrenut je i krivični postupak.

Podsetimo, pre tri dana na istom prelazu zaustavljeno je takođe vozilo marke „Range Rover“ za koje se ispostavilo da je ukradeno 2016. godine.

Pre samo pet dana na istom prelazu zaustavljeno je i vozilo ukradeno u Holandiji 2020. godine.

Pre toga, na istom prelazu je 22. maja, prilikom ulaska na Kosovo, otkriven BMW X6, crne boje, sa albanskim tablicama koji je ukraden u Italiji još 2010. Potom, 24. maja proveren je još jedan BMW X6, bele boje.

Iako je u početku izgledalo da je i ovaj automobil ukraden 2010, u Italiji, na kraju se ispostavilo da se u Litvaniji nalazi isti matični broj automobila.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.