Automobil ukraden u Holandiji zaustavljen na prelazu Vrbnica

Automobil Vrbnica
FOTO: Kosovska policija

Službenici Kosovske policije zaustavili su danas na prelazu Vrbnica vozilo koje je ukradeno još pre dve godine u Holandiji.

Kosovska policija danas je oko 16.50 časova na ovom prelazu zaustavila radi kontrole automobil marke „Mazda“ albanskih registarskih oznaka.

Pripadnici KP su zajedno sa policijskim službenicima Evropske agencije za graničnu i obalsku stražu (FRONTEX) koji su angažovani na ovom prelazu, tokom kontrole i verifikacije utvrdila da je zapravo prijavljena krađa ovog vozila u Holandiji još 2020. godine.

Iz policije navode da je o slučaju obavešten nadležni tužilac i da je otvoren slučaj.

Na istom prelazu je 22. maja, prilikom ulaska na Kosovo, otkriven je BMW X6, crne boje, sa albanskim tablicama koji je ukraden u Italiji još 2010. Potom, 24. maja proveren je još jedan BMW X6, bele boje. Iako je u početku izgledalo da je i ovaj automobil ukraden 2010, u Italiji, na kraju se ispostavilo da se u Litvaniji nalazi isti matični broj automobila.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.