Zaplenjeno još jedno ukradeno vozilo na Vrbnici, četvrto za nedelju dana na Kosovu

FOTO: KP

Službenici Kosovske policije juče su na prelazu Vrbnica zaustavili sumnjiv automobil lokalnih registarskih oznaka kojim je upravljao muškarac sa Kosova, a za koje se ispostavilo da je ukradeno.

Naime, kako je saopšteno iz Kosovske policije, u večernjim časovima juče zaustavljeno je crno vozilo marke „Range Rover“ koje se kretalo iz pravca Albanije.

Prilikom provere podataka o vozilu i njegove registracije u sistemu policijski službenici posumnjali su da je ukradeno.

Službenici Evropske agencije za graničnu i obalsku stražu (FRONTEX) koji su angažovani na ovom prelazu zatražili su verifikaciju ovog vozila kada je i utvrđeno da je ono ukradeno u inostranstvu još 2016. godine.

U policijskom izveštaju nije precizirano gde je automobil ukraden.

O slučaju je obavešten tužilac koji je naložio oduzimanje automobila i vozačke dozvole, a dalju istragu sprovešće Jedinica za istraživanje auto-kriminala.

Za nedelju dana ovo je četvrti slučaj, a treći na Vrbnici, otkrivanja ukradenih luksuznih automobila u saradnji sa FRONTEX-om. Pre tri dana na istom prelazu zaustavljeno je i vozilo ukradeno u Holandiji 2020. godine. Pre toga, na istom prelazu je 22. maja, prilikom ulaska na Kosovo, otkriven BMW X6, crne boje, sa albanskim tablicama koji je ukraden u Italiji još 2010. Potom, 24. maja proveren je još jedan BMW X6, bele boje. Iako je u početku izgledalo da je i ovaj automobil ukraden 2010, u Italiji, na kraju se ispostavilo da se u Litvaniji nalazi isti matični broj automobila.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.