Zana Spahiu v.d. generalnog direktora RTK, Ahmetdžekaj podneo ostavku

Zana Spahiu v.d. generalnog direktora RTK

Zana Spahiu v.d. generalnog direktora RTK, Ahmetdžekaj podneo ostavku…

Odbor RTK-a saopštio je da je, nakon ostavke Škumbina Ahmetdžekaja, imenovao Zanu Spahiu na poziciju vršioca dužnosti generalnog direktora javnog servisa.

„Gospođa Spahiu je diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Prištini. Od 2010. godine radila je u RTK-u kao pravnik, a 2022. godine je izabrana za šefa pravne kancelarije u RTK-u. Ima preko 14 godina radnog iskustva u pravnoj oblasti“, navodi se u saopštenju Odbora koje prenosi RTK.

Precizirali su da su odluku doneli nakon što je još 23.05.2024. godine Škumbin Ahmetdžekaj podneo ostavku na poziciju generalnog direktora RTK.

„Prema njegovom zahtevu i odredbama, ostavka će biti efektivna od 08. 07. 2024. godine, za šta je dobio saglasnost Odbora RTK kako bi se dovršili započeti poslovi, uključujući i učešće na Generalnoj skupštini EBU-a“, stoji u saopštenju Odbora.

Ahmetdžekaj je imenovan, prvo za vršioca dužnosti generalnog direktora 19. januara 2022. godine, nakon smene bivšeg direktora Kastratija.

On je potom zvanično imenovan za generalnog direktora RTK 20. 06. 2022. godine.

Iz Odbora sada poručuju da su sa Ahmetdžekajem imali korektnu saradnju, na šta mu se zahvaljuju.

Međutim, poručuju i da su nedavno imali i „nesuglasice i različite pristupe“:

„U vezi sa slučajem psihičkog nasilja koje je direktor radija gospodin Arsim Haljilji vršio nad nekim ženama u RTK-u, posebno nad šeficom pravne kancelarije“, prenosi RTK.

Odbor je, poručuju, očekivao da generalni direktor ovaj slučaj reši u skladu sa svojim odgovornostima.

„Odbor ponavlja da su psihičko nasilje i bilo kakav sličan pritisak od strane bilo koga prema bilo kome neprihvatljivi i neće biti tolerisani u RTK. Odbor RTK će nastaviti da radi na očuvanju nezavisnosti i profesionalizma RTK-a“, dodaje se u saopštenju.

Na kraju naglašava da će ostati posvećen napretku RTK-a i da će se zalagati za sprovođenje reformi.


Pročitajte još:

ECPMF pozvao odbor RTK da osigura da servis služi javnosti, a ne političkim interesimaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.