Vučina Janković razrešen funkcije predsednika UO studentskog centra u KM, novi v.d. Marina Biševac

Studentski centar u Kosovskoj Mitrovici
Studentski centar u Kosovskoj Mitrovici/FOTO: KoSSev

Vlada Srbije nastavila je da donosi kadrovska rešenja. Najnovija se odnose na razrešavanja i imenovanja predsednika Privremenog organa Opštine Gora i člana Privremenog organa Kosovske Kamenice. Ujedno je razrešen Upravni odbor Studentskog centra „Priština“ u Kosovskoj Mitrovici na čijem je čelu bio Vučina Janković i imenovan novi u kojem je za vršioca dužnosti predsednice postavljena Marina Biševac.

Na sednici koja je održana još 3. novembra Vlada Srbije je odlučila da razreši starog predsednika Privremenog organa Opštine Gora i imenuje novog, tj. vršioca dužnosti.

Razrešen je Neim Sahtijari, a novim rešenjem koje potpisuje prvi potpredsednik Vlade Srbije, Ivica Dačić, za vršioca dužnosti predsednika Privremenog organa opštine Gora imenovan je Vezaip Omerović.

Vlada Srbije je vršila imenovanja u srpskim institucijama na Kosovu i na sednici koja je održana 20. novembra.

Tada je dužnosti člana Privremenog organa opštine Kosovska Kamenica razrešen Slađan Jordanović i to, kako se navodi u odluci, na lični zahtev.

Njega je kao vršioc dužnosti zamenio Slobodan Mitrović.

Na istoj sednici doneta je i odluka o razrešenju predsednika i članova Upravnog odbora Studentskog centra „Priština“ u Kosovskoj Mitrovici. Ujedno je rešenjem imenovano novo rukovodstvo.

Kako je potvrđeno iz Vlade Srbije, predsednik ovog odbora sve do skorije bio je Vučina Janković.

Osim Jankovića, na sednici Vlade Srbije održanoj 20. novembra su razrešeni i članovi ovog odbora – Saša Milošević, Dušan Krstić, Božidar Stanojević, Radašin Kasalović, dr Ljiljana Arsić, dr Aleksandar Ristovski, Milan Savić, Jovan Aleksić, Nemanja Biševac, Gordana Jakšić, Aleksandar Mašković i Milica Savić.

Vlada Srbije je istog dana donela rešenje o imenovanju vršioca dužnosti predsednika i vršiloca dužnosti članova Upravnog odbora studentskog centra „Priština“, među kojima su se našle tri osobe koje su prethodno razrešene iste funkcije.

Za vršioca dužnosti predsednika imenovana je Marina Biševac. Novi vršioci dužnosti članova su podeljeni u četiri kategorije.

Kao predstavnici osnivača imenovani su Vukašin Mitrović, Aleksandra Rakić, Milica Vlašković, Ljiljana Radenković;

U drugoj kategoriji nalaze se predstavnici univerziteta: prof. dr Ljubiša Lilić, dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta i prof. dr Zvezdan Arsić, dekan Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini.

Predstavnici studenata su Slađan Trajković, student Medicinskog fakulteta, Isidora Nekić, student Fakulteta umetnosti, Krsto Vasić, student Fakulteta tehničkih nauka.

Predstavnici zaposlenih u ustanovi su Aleksandar Mašković, dipl. inženjer građevinarstva, Gordana Jakšić, dipl. ekonomista, Milica Savić, ekonomista.

Pročitajte još:

Ivan Zaporožac novi predsednik PO opštine Kosovska Mitrovica, Spirić razrešen ‘na lični zahtev’

Nova kadrovska rešenja: Marić u odboru „Mreža-Most“; Simić i dalje u Akademiji strukovnih studija

Uhlebljenje kadrova Srpske liste u krizi: Da FTN i DIF rade bolje

Velja po prvi put komentarisao imenovanje novih članova Privremenih organa, kaže – kršenje Briselskog

Napredovanje u karijeri: Novi savet Univerziteta u Mitrovici, novi član PO Zvečan, novi upravni i nadzorni odbori

Kadriranje u ustanovama na KiM: Biljana Vukićević imenovana za člana Saveta FTN-a u K.Mitrovici

Kadriranje u PO: Iz Srbice u Zvečan, Lipljana u Štimlje, Štimlja u Lipljan, Kačanika u Dečane, K.Polja u Glogovac, Glogovca u K.Polje

Kadrovske promene na KiM: Todosijević i Simić predsednici Upravnog i Nadzornog odbora KBC Kosovska Mitrovica

Kadrovske promene u Privremenim organima opština sa KiM

Počinje primena plana Srbija 2020-2025: Stići do svake srpske porodice na KiM

Kosovska vlada odskočna daska za pozicije u Vladi SrbijePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.