Devetoro lakše povređeno u eksploziji ručne bombe na stočnoj pijaci u Prizrenu

FOTO: Tv Prizren/ Preuzeto sa Koha

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog; naslov je adaptiran)

Devet osoba je povređeno jutros u eksploziji ručne bombe na stočnoj pijaci u Prizrenu, izvestila je Koha, pozivajući se na potvrdu iz Kosovske policije.

Trojica osumnjičenih su identifikovana i policija za njima traga.

„Danas, 22.11.2023, oko 04:50, Policija je dobila informaciju o slučaju povrede na stočnoj pijaci u Prizrenu. Prema prvim informacijama, sumnja se da je 9 osoba zadobilo povrede od eksplozije ručne bombe. Svi povređeni nalaze se u Urgentnom centru Regionalne bolnice Prizren na lečenju. Na lice mesta izašla je policija, a obavešten je i starateljski tužilac. Na lice mesta stigla je i regionalna istražna jedinica Prizrena koja prikuplja dokaze i svedočenja. Trojica osumnjičenih su identifikovana i za njima policija traga“, rekao je portparol policije u regionu Prizrena Veselj Gaši (Vesel Gashi).

Svi povređeni prvo su upućeni u Hitnu pomoć Regionalne bolnice Prizren, a potom je petoro prebačeno u Univerzitetski klinički centar u Prištini.

Šef hitne pomoći u Prizrenu, Hekuran Vecgishti (Veçgishti) potvrdio je za Kohu da su ostala četvorica puštena kući.

„U početku je došlo devet ljudi. Onda je došao još jedan. Četvoro od njih je pušteno, petorica su poslata u Univerzitetsko kliničko bolnički centar Priština, jer imaju povrede koje se ne leče u našoj bolnici”, rekao je Vecgishti.

Iz hitne pomoći je za Kohu takođe potvrđeno da su povređeni van životne opasnosti, te da su zadobili lakše povrede.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.