Vučić sportistkinjama: Slobodno se takmičite protiv džudistkinja sa Kosova, nećemo vas terati na političke akte

Predsednik Srbije ugostio je danas sportiste i članove olimpijskog tima Srbije u zgradi Predsedništva. Vučić se zahvalio srpskim sportistima koji će uzeti učešće na predstojećoj olimpijadi, a takmičarkama u džudou poručio je da slobodno nastupaju protiv takmičarki sa Kosova.

„Da vam kažem, uprkos čuvenom olimpijskom pravilu – ‘važno je učestvovati’ mi se nadamo uspehu, pobedama, medaljama pa gde god to da bude“, poručio je srpski predsednik sportistima.

Posebno se obratio srpskim takmičarkama u džudou, koje će, kako je kazao, biti u konkurenciji sa članovima kosovske reprezentacije.

„Da ne krijem, hoću da te probleme i sve one koji hoće nešto protiv nekoga da kažu, da postavim na svoja leđa – Milice i Marice, pošto ćete imati u konkurenciji takmičarke sa takozvanog Kosova, da ne brinete. Vi se bavite sportom, pobeđivale – gubile, mi ćemo biti uz vas. Bavite se sportom, samo svoj posao radite, i ne brinite za bilo šta drugo“, kazao je srpski predsednik.

Kaže da ih srpsko rukovodstvo „neće terati na bilo kakve političke akte i bilo šta“.

Navijaćemo za vas, volećemo vas i od vas ne tražimo ama baš ništa, niti da napuštate postolja, niti da ne učestvujete na takmičenju protiv nekoga

Inače kosovske džudistkinje su svetske i evropske šampionke. Majlinda Keljmendi (Kelmendi) osvojila je na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine zlatnu medalju.

Na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u Lisabonu, Distria Krasnići (Krasniqi) koja se bori u kategoriji do 48 kilograma je osvojila takođe zlatnu medalju, dok je Nora Đakova (Gjakova) bila bronzana. Nora je od 2015. na Evropskim prvenstvima osvojila jednu zlatnu, jednu srebrnu i četiri bronzane medalje.

Kada je reč o odnosu Beograda prema Prištini, predsednik kaže da je to posao političara, a  takmičarkama u džudou još jednom savetuje:

„Vaše je da se bavite sportom, mnogo ste truda, rada i energije uložili za ovo takmičenje, tako se ponašajte, a mi vam želimo naravno da pobeđujete“, kazao je Vučić.

Vučić je danas u zgradi predsedništva sportistima svečano uručio državnu zastavu koju će nositi na Olimpijskim igrama u Tokiju.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.