Apelacioni sud odbacio žalbu u slučaju Rista Jovanovića

Foto: RTV Kim

Apelacioni sud u Prištini odbacio je žalbu u slučaju Rista Jovanovića koji je za Vidovdan uhašen na Gazimestanu, potvrdila je za RTV Kim advokatica optuženog Jovana Filipović.

Osnovni sud u Prištini je krajem juna meseca odredio jednomesečni pritvor Ristu Jovanoviću iz Podgorice. On se tereti za „izazivanje nacionalne, verske mržnje i netrpeljivosti“.

Advokatica Jovana Filipović kazala je za RTV Kim da je nakon uložene žalbe Apelacionom sudu, ona odbijena.

„Dostavljeno nam je rešenje Apelacionog suda kojim je žalba odbijena kao neosnovana i potvrđeno rešenje Osnovnog suda u Prištini“, navela je Filipovićeva.

Ona je dodala da je danas sudu dostavila zahtev za odbacivanje optužnice i prigovor na dokaze, te da očekuje da optužnica protiv Rista bude odbačena.

„Sudu je dostavljen spisak sa velikim brojem svedoka, lica koja su sve vreme bila pored njega na Gazimestanu i koji jedini imaju neposredna saznanja o tome da li je Risto izgovarao ono što mu tužilaštvo stavlja na teret“, zaključila je advokatica.

KoSSev: Podsetimo, Rista Jovanovića iz Podgorice uhapsila je kosovska policija 28. juna na Gazimestanu.

Kako je tada inicijalno preneo RTV KiM, oni su uhapsili Jovanovića jer je prigovorio policiji koja je zatražila da se jednoj monahinji, koja je izlazila iz dvorišta memorijalnog kompleksa na Gazimestanu, pretrese torba.

Istog dana, kosovski mediji izneli su drugačije navode, da je ovaj mladić uhapšen zbog „pevanja provokativnih pesama“, a potom se putem saopštenja oglasila i Kosovska policija navodeći da je hapšenje Jovanovića na Gazimestanu usledilo zbog „izazivanja razdora i netrpeljivosti“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.