Vučić sa Lajčakom „otvoreno“, oglasio se na Instagramu, a izostalo saopštenje

FOTO: buducnostsrbijeav/Instagram

Specijalni izaslanik EU za dijalog, Miroslav Lajčak, nakon posete Prištini otputovao je u Beograd gde se sastao sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem. O čemu su razgovarali, još uvek nije poznato.

O sastanku se za sada oglasio samo Aleksandar Vučić i to na Instagramu, a zvanično saopštenje, iako najavljeno, izostalo je.

Dvojica sagovornika, kako je naveo srpski predsednik, imali su „otvoren i prijateljski sastanak“.

„Kada kažem otvoren, to stvarno mislim. Razumeli ste me sve. Živela Srbija!“, naveo je Vučić u kratkoj objavi na Instagramu.

Na istoj društvenoj mreži predsednik se par sati ranije oglasio i sa video klipom u kojem je onima koji žele uzajamno priznanje Kosova i Srbije poručio „Sanjajte. Živela Srbija“.

O tome u posebnoj vesti:

Eskobar još jednom o uzajamnom priznanju; Vučić: Samo sanjajte!

Miroslav Lajčak se za sada se nije oglašavao na društvenim mrežama.

Specijalni izaslanik EU u Beograd je stigao iz Prištine, gde se sastao sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, sa kojim je razgovarao o evropskom predlogu.

Pozvao je još jednom da se primeni sve što je već dogovoreno, ali i potvrdio da ga je Kurti obavestio o uslovima za formiranje Zajednice srpskih opština, te da mu je preneo kakva je pozicija EU u vezi sa ovim pitanjem.

Odmah nakon Lajčaka oglasio se i Kurti poručivši da prihvata evropski predlog za normalizaciju odnosa, navodeći da je on dobra osnova za dalju diskusiju i „solidna“ platforma za napredovanje.

Razgovarali su i o sastanku na visokom političkom nivou, premda ni Kurti ni Lajčak nisu precizirali kada bi on mogao da se održi.

O sastanku kosovskog premijera Aljbina Kurtija i specijalnog izaslanika EU Miroslava Lajčaka čitajte u:

Kurti kaže da prihvata evropski predlog, nakon sastanka sa Lajčakom najavljuje susrete u Briselu

Lajčak sa Kurtijem o sastanku na visokom nivou; Preneo stav EU o uslovima za ZSOPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.