Još jedna dojava o bombi na prištinskom aerodromu, ponovo lažna

AERodrom priština
FOTO: Preuzeto sa Koha

Vest je ažurirana

I druga dojava o bombi na prištinskom aerodromu je lažna, prenosi Gazeta Express, pozivajući se na potvrdu portparolke Kosovske policije Fljore Ahmeti.

 

„Nakon preduzimanja svih neophodnih operativnih radnji, kao i detaljne kontrole namenskih prostorija od strane specijalizovanih jedinica za upravljanje eksplozivnim napravama, ništa sumnjivo nije pronađeno“, kazala je Ahmeti.

Nakon današnje dojave o postavljenoj bombi na prištinskom aerodromu za koju se ispostavilo da je lažna, večeras je stigla još jedna, javljaju mediji.

Pozivajući se na Kosovsku policiju prištinska Koha javila je da je „pretnja“ poslata oko 19.00 časova.

„Policija je odmah izašla na lice mesta i počela da preduzima neophodne operativne radnje za upravljanje situacijom”, izjavila je portparolka Kosovske policije, za region Prištine, Flora Ahmeti.

Dojava o postavljenoj bombi na aerodromu u Prištini stigla je i u popodnevnim satima, kada su putnici i osoblje evakuisani, a dok su bile angažovane i ekipe Hitne pomoći.

U međuvremenu se ova dojava ispostavila kao lažna. Evakuisani putnici, kako je tada javila Gazeta Express, vratili su se na aerodrom, a otvoreni su svi letovi.

Dojave o postavljenim bombama na aerodromu u Prištini za koje se ispostavilo da su lažne stizale su u dva navrata i prošle godine – 16. juna 28. decembra.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.