Vučić razgovarao s Netanjahuom: Potvrđeno prijateljstvo Srbije i Izraela

Aleksandar-Vucic-Benjamin-Netanjahu
FOTO: Instagram/“Budućnost Srbije AV“

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da je imao „odličan telefonski razgovor“ sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom u kojem je potvrđeno prijateljstvo dve zemlje i dva naroda, a najavio je i posetu Jerusalimu.

„Odličan telefonski razgovor sa premijerom Izraela. Potvrđeno prijateljstvo između srpskog i jevrejskog naroda, između Srbije i Izraela. Moguća skora poseta Jerusalimu i jačanje saradnje na svim nivoima“, objavio je Vučić na svom Instagram nalogu „Budućnost Srbije“.

 

Vučić je prethodnog dana najavio razgovor s Netanjahuom, a u intervjuu za RTS rekao je i da su mu lideri nekih velikih svetskih sila postavili pitanje nepoštovanja Rezolucije 478 Saveta bezbednosti UN koja zabranjuje otvaranje diplomatskih predstavništava u Jerusalimu.

„Rekao sam im – ‘Kažite mi to kada nešto budemo pogazili, a pre toga ja vas da pitam što ste vi pogazili’ Rezoluciju 1244 SB UN (o Kosovu). Dvojica su bila šokirana, pa su mi predložili da se vidimo uskoro“, rekao je Vučić za RTS.

Vučić se u petak u Vašingtonu obavezao, u okviru normalizacije ekonomskih odnosa s Kosovom, da Srbija prebaci Ambasadu u Jerusalim do 1. jula 2021. godine. Kosovo se obavezalo na međusobno priznanje sa Izraelom.

N1

Pročitajte još:

Vučić i Putin telefonirali na inicijativu srpske strane: Razgovarali o Kosovu i vojnoj neutralnosti Srbije

Čadež: Kancelarija vlade i PKS u Jerusalimu do kraja meseca

Ambasador Izraela: Priznanje za par nedelja, potom otvaranje ambasade na Kosovu

Ambasador Palestine: Srbija od nas da nauči da kaže “ne”

Times of Israel: Srbija neće da preseli ambasadu u Jerusalim ako Izrael prizna Kosovo

Đurić o čeličnom prijateljstvu sa Rusijom i Kinom; Grenel: Da izvučemo Srbiju i Kosovo iz Rusije i Kine

Premijer Izraela: Kosovo prva muslimanska zemlja koja otvara ambasadu u Jerusalimu

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.