Vučić potvrdio, odgovaraće na pitanja poslanika na sednici Skupštine o Kosovu

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da će, na zahtev parlamenta Srbije, prisutvovati sednici Skupštine na kojoj će odgovarati na pitanja poslanika o Kosovu, premda nije precizirao kada će se sednica održati.

Vučić se javnosti sa ovom porukom obratio putem videa na društvenoj mreži Instagram, rekavši ujedno da su pojedini politički akteri odbili njegov poziv da ih upozna „sa svim pritiscima i svime sa čim se Srbija suočava“.

„Ponudio sam svim političkim akterima da ih upoznamo i sa pritiscima i sa svim onim sa čim se Srbija suočava. Rekli su da ne žele da razgovaraju, ili bar dobar deo njih, već žele javnu manifestaciju, predstavu, za svoje političko delovanje“, kazao je i dodao:

„Žao mi je što nisu razumeli da je država važnija od političkih interesa bilo koje stranke, bilo koga od nas“.

On će se svejedno pojaviti u Narodnoj skupštini i odgovoriti na sva njihova pitanja, i „boriti se za KiM i našu Srbiju“.

Pre dva dana, u obraćanju javnosti nakon sastanaka sa međunarodnim zvaničnicima EU, SAD-a, Francuske, Nemačke i Italije, Vučić je, kaže, građanima rekao istinu o svim problemima po pitanju Kosova, ništa nije skrivao. Građanima je kazao, navodi, i koliko se borio i koliko namerava da se bori.

U odvojenim oglašavanjima prošle nedelje, poslaničke grupe NADA, Srpska stranka Zavetnici i Dveri – Patriotski blok najavili su da će podneti zahtev predsedniku Narodne skupštine da, kako su kazali, bez odlaganja sazove vanrednu sednicu parlamenta na kojoj će biti razmatran francusko-nemački predlog za KiM.

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić potom je juče kazao da će u narednih desetak dana „verovatno“ biti održana sednica, te da će na nju biti pozvan i srpski predsednik.

Povezane vesti:

 

Orlić: Sednica o Kosovu u narednih desetak dana, Predsedništvo – Vučić dolazi

 

NADA, Zavetnici i Dveri zatražiće vanrednu sednicu Skupštine o KiM, kako bi se razmatrao francusko-nemački plan

 

Kako je predsednik kuvao francusko-nemačku žabu i da li je ona Srbima skuvana?

 

Vučić potvrdio: Evropski plan de fakto novi pregovarački okvir za Srbiju, ali ništa nije potpisano, ZSO završena u mesecima pred namaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.