Vučić i Mustafa danas u Briselu na 'neformalnoj večeri'

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Isa Mustafa sastaće se večeras na neformalnoj večeri u Briselu, kako bi razgovarali o napretku dijaloga i "koracima koji slede", saopšteno je ranije iz Evropske unije.

"U kontekstu nastavka dijaloga, posredstvom Evropske unije, i normalizacije odnosa između Prištine i Beograda – visoka predstavnica za spoljne poslove i sigurnosnu politiku i potpredsednica Evropske komisije, Federika Mogerini, pozvala je premijera Isu Mustafu i premijera Aleksandra Vučića na neformalnu večeru, kako bi razgovarali o napretku dijaloga i koracima koji slede," navodi se u ranijem saopštenju iz Evropske unije.

Jablanović: Srpska lista nema ni najmanje pukotine po pitanju politike Premijera Vučića

Predsednik Srpske liste Aleksandar Jablanović je, povodom današnjeg sastanka Premijera Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Ise Mustafe, rekao da će "predstojeća runda dijaloga Beograda i Prištine biti jedna od najkomplikovanijih zbog želje da se prekine razgovor na statusno neutralnoj osnovi" i dodao:

"Unutar Srpske liste nema ni najmanje pukotine po pitanju politike premijera Vučića i pregovora u Briselu i svi koji na to računaju doveli su sebe u ozbiljnu zabludu."

On je istakao da Srpska lista u "potpunosti podržava" politiku premijera Aleksandra Vučića i da će sve što "on dogovori u Briselu podržati i sprovesti na terenu".

Vučić i Mustafa su se poslednji put sastali krajem avgusta, kada su i potpisna četiri sporazuma – o telekomunikacijama, energetici, Parku mira i Zajednici srpskih opština.

 


Vodič Edite Tahiri kroz 4 sporazuma: Srbija završila mešanje na Kosovu, Srbi se integrišu, Mitrovica se ujedinjuje (EKSKLUZIVAN PREVOD)

Otkrivamo detalje sporazuma o ZSO-u

Vučić čestitao Srbima na KiM-u formiranje ZSO: Postigli smo više i bolje nego što smo očekivali

Iz Prištine suprotne informacije od Beograda: ZSO bez izvršnih ovlašćenja, jedan distributer, imovina u skladu sa Ustavom Kosova


 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.