Vučić: Čim bih imao bilo šta da kažem o rešenju za Kosovo, rekao bih ljudima u Srbiji

FOTO: Aleksandar Vučić/ Instagram
FOTO: Aleksandar Vučić/ Instagram

Čim bih imao bilo šta da kažem, ja bih to rekao ljudima u Srbiji, kazao je Aleksandar Vučić o rešenju kosovskog pitanja.

„I to bih uz sve probleme i uz svu muku koje to pitanje nosi. Rekao bih u nadi da nešto imamo za budućnost. Ja to ne mogu da kažem. Mi nemamo ništa“.

U intervjuu za TV Prva komentarisao je spekulacije, odnosno optužbe Aljbina Kurtija da su se dvojica predsednika u Beogradu i Prištini već dogovorila o sudbini Kosova i Metohije, te da je to jasno i američkom izaslaniku za Kosovo – Ričardu Grenelu.

„Ja sa Hašimom Tačijem nisam imao ozbiljan razgovor, ne pamtim od kad“, rekao je, demantujući postojanje dogovora.

„Mi sa njima ne razgovaramo. Ja se nadam da će postojati neko u Prištini sa kim će moći da se razgovara“, kazao je Vučić.

Umesto razgovora, podseća na atmosferu u Prištini:

„Oni se tuku između sebe toliko žestoko da više nije važno ko šta priča, da su u stanju da jedne druge optužuju za najstrašnije stvari, a da to mene ne zanima. Ja u to da ulazim neću“.

Spekulacije da postoji dogovor Vučić – Tači o Kosovu, nazvao je „zavereničkim besmislenim teorijama“, te da je Kurti to kazao zbog Tačija a ne zbog Vučića.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.